fbpx

Исламске земље плаћају милионе за регрутовање шиптара

0
(0)

Међународне снаге на Косову налазе се у приправности због претњи исламских терориста, а косовска полиција, уз помоћ Немаца и Британаца хапси Албанце регрутоване за теороризам.

У протеклих 15 година од уласка УНИМК-а и КФОР-а на Косово и Метохију, према проценама стручњака, „слило“ се око 200 милиона евра наводне помоћи из Уједињених Арапских Емирата и земаља Блиског истока.

Проверавају се запослени у „Бондстилу“

Процењено је да постоји велика опасност од могућих акција фундаменталиста И да хапшењима нису „угушене“ ћелије терориста на Косову, преноси Срнин извор, наводећи да команда Америчког контигента КФОР-а у бази у Урошевцу поново врши провјеру свих цивила запослених у „Бондстилу и да води посебну истрагу о присуству Фундаменталиста на Косову.
У првих шест месеци ове године из арапских земаља самопроглашеним косовским институцијама, владиним и невладиним организацијама уплаћено је више од 25 милиона евра, што је за пет милиона мање у односу на 2012 годину.

Средствима пристиглим из Емирата финансирана је градња 113 џамија, под чијим се сводовима, према информацијама Косовске полицијске службе и њене обавештајне агенције, врши одабир младих и незапослених Албанаца ради укључивања у теростичке организације које дјелују у Ираку и Сирији.

На основу података Централне банке самопрокламованог Косова, арапске земље су у 2013. години издвојиле за Косово 17 милиона и 276 хиљада евра.

Уз готовински новац, који чини више од 50 одсто укупне суме, „помоћ“ стиже и у виду различитих роба, хране и инвестиција које су углавном усмерене на уређивање џамија и школских објеката, те пружање помоћи социјално угроженим породицама са великим бројем деце.

Средства намењена инвестицијама углавном се пласирају преко имама који на Косово пристижи без икакве контроле и делују под мотом ширења и јачања исламске вере и обичаја.

Косовска центрана банка наводи да те врсте помоћи стижу највише из Уједињених Арапских Емирата, потом из Бахреина, Алжира, Египата и Кувајта, а од недавно из Катара, Либана, Либије, Туниса и Саудијске Арабије.

Појачане мере безбдности

Команда КФОР-а је по сазнању да се на Косову стварају ћелије исламских фундаменталиста, чије су циљане мете објекти, имовина и људство САД и земаља западне Европе, издала наредбу о појачаним мерама безбедности.
Упозорење се, наводно, односи и на могуће терористичке акције којима Србима на северу Косова прете фундаменталисти, јер, према оперативним подацима Кфора, једна од већих „ћелија исламиста“ делује у јужном делу Косовске Митровице.

На основу извештаја „финансијске истражне јединице КПС“, који је „процурео“ у јавност, проистиче да новац из арапских земаља углавном служи за финансирање невладиних организација које имају директну сарадњу са терористичким организацијама на Блиском истоку.

У извештају у који је Срна имала увид истиче се да је једна НВО, чији се назив не наводи (а седиштем на Косову) стални прималац донација од терористичке организације са Биског Истока.

Та организација директно је повезана са Ал Каидом, талибанима и сада са терористима који делују у Ираку.

У акцији КПС-а која је проведена пре петнаестак дана под директним надзором специјалаца из Немачке и Британије ухапшена су 42 Албанца осумњичена за учешће у терористичким организацијама у Ираку И Сирији.

 

Срна

фото: Ројтерс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АГОНИЈА ДИКТАТОРА Други талас короне и промена Устава: Ево шта спрема Вучић

5 (19) Живот у Србији и на Балкану нема додирне тачке са оним што руским …

Русија: Нема трговине Kосовом за ЕУ интеграције, нема столице за Kосово у УН и нема поделе Kосова и Метохије

5 (14) Kако Директно.рс сазнаје, Сергеј Лавров, министар иностраних послова Руске федерације данас је из …

4 Коментара

 1. A el su to ovi što treba da prave Beograd na vodi?

 2. ZASTARELOST POTRAŽIVANJA

  Zastarelost potraživanjaPravo na naplatu (prinudnim putem) računa za telefon, radio i TV pretplatu, struju, vodu, grejanje i sl. – ZASTAREVA u roku od 1 godine (za svaki račun, posebno).

  Zastarelost – predstavlja GUBITAK PRAVA poverioca da zahteva (od dužnika) ispunjenje obaveze (prinudnim putem, putem suda).

  Zastarelošću – POVERILAC JE IZGUBIO PRAVO da je sudskim putem realizuje. Zbog toga, dužnik koji ispuni svoju zastarelu obavezu (čak i ako nije znao da je zastarela) – nema pravo da traži povraćaj.

  Sud NE PAZI na zastarelost po službenoj dužnosti, već je potrebno da se na nju pozove sam dužnik (prigovorom zastarelosti).

  Kad zastari glavno potraživanje – zastarela su i sporedna potraživanja, kao što su potraživanja kamata, plodova, troškova, ugovorne kazne.

  Kada dužnik prizna dug – zastarevanje se prekida.

  Zastarevanje se prekida podizanjem tužbe i svakom drugom poveriočevom radnjom preduzetom protiv dužnika – pred sudom ili drugim nadležnim organom, u cilju utvrđivanja, obezbeđenja ili ostvarenja potraživanja.

  Posle prekida (priznanjem duga od strane dužnika, odnosno podizanjem tužbe od strane poverioca) – zastarevanje počinje teći iznova, a vreme koje je proteklo pre perekida – ne računa se u zakonom određeni rok za zastarelost.

 3. Кога бре нарконатонацисти покушавају да преваре па они су од њих створили терористе.

 4. Protiv Privatnih Izvrsitelja

  Ove godine država je omogućila prodaju dugovanja građana privatnim agencijama. Pored prava da javna preduzeća aganžuju privatne agencije, te agencije su dobile ovlašćenja koja do sada nisu u praksi bila poznata. Naime pored toga što će sami vršiti procenu vrednosti imaće i izvršnu vlast i to sve uz pratnju policije. Na ovaj način država je u nezavidan položaj dovela već ionako ugrožene kategorije – NEZAPOSLENE, kojima će se zbog nemogućnosti drugačije naplate vršiti popis stvari i nekretnina i prodavati uz bescenje tj. početna cena biće 60% stvarne vrednosti a da pritom neće dozvoliti da dužnik eventualno sam proda svoju imovinu. Među najvećim dugovima su dugovi koji su po zakonu zastareli ili su preduzeća alavo slale račune i osobama koje su odavno preminule a nijednog trenutka se ne zapitavši ako neko godinu dana nešto ne plati kome oni to šalju. Javna preduzeća su uredno podnele tužbe i ako im pomenete zakon zastarelosti pravdaju se time da kroz svaki račun šalju utuzenje iako mnogi građani nikada nisu dobili izvršne presude, na koje zakonski mogu da reaguju, i koje su jedino validne. Shodno ovome država mimo Ustava, odobrava pljačku, omogućavajući da preduzeća bez presude, parnice i mogućnosti da se tuženi- u ovom slučaju dužnik brani – nezakonitu uz podršku policije koju taj isti građanin finansira otima imovinu građana. Ova peticija nije poziv za ne plaćanje obaveza, već poziv državi da u skladu sa opštom društvenom i materijalnom situacijom nađe nove modele naplate. Neosporno pravo čoveka je da živi i radi, da bi živeo mora da privređuje a da bi privređivao obaveza države da mu to obezbedi. Ako država prepisuje evropske zakone onda bi i njihovu socijalnu politiku a to je da pojedinac ima pravo da proglasi bankrot, usled gubitka posla, i da dok novi ne pronađe država mu daje socijalnu pomoć i smanjuje ili zamrzava komunalne i ostale obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *