"Италијански и шпански сценарио у Расинском округу и Kрушевцу"
фото: ртк.рс

“Италијански и шпански сценарио у Расинском округу и Kрушевцу”

“Болница у Kрушевцу је Српској напредној странци користила као испостава за запошљавање партијског кадра и то сада долази на наплату”, каже за Директно.рс члан Странке слободе и правде Иван Мандић.

Говорећи о дешавањима у Kрушевцу у време епидемије коронавируса, Мандић прича за наш портал како локална власт не држи конце у рукама.

– У Расинском округу 240 заражених, 184 у Kрушевцу, 24 преминула пацијента, то је десет одсто. То имају само Италија и Шпанија, то нема више нико. Ако упоредимо са Војводином која има 0,4 то је катастрофално – истиче Мандић.

Он додаје да власт константно показује неспособност у борби са Цовид-19.

– Од људи који су умрли или су заражени, већина долази из градских предузећа или јавних установа у Kрушевцу. Тај вирус се највише проширио међу функционерима и члановима Српске напредне странке. Ја нећу да спинујем што је тако и да претпостављам, али је то занимљив податак. Kризни штаб Kрушевца ћути на све то, док им од короне падају саборци. Мени је то невероватно и језиво. Они тихују док им пријатељи, саборци умиру.

Пропусти су направљени на самом почетку, међутим они нису толико велики, колико су се накупиле све пређашње неодговорности према здравству, прича Мандић.

– Има ту пропуста и у доба короне. Окупљања политичка, потписивање листе за изборе и слично. Сви плаћамо цену тога. Међутим, суштина је друга. Сада је дошло на наплату оно што је рађено осам година. Стање у болници у Kрушевцу је катастрофално. Ту не мислим на стручност и знање лекара, које може да буде упитно у неколико случајева, већ на капацитете болнице и оно што је улагано у ту болницу. Ту болницу користе из Српске напредне странке као испоставу за запошљавање партијског кадра. То сада узима маха, а стање по питању маски, заштитне опреме и лечења пацијената је катастрофално. У Kрушевцу имамо ситуацију где у 21. веку људи умиру од сепсе или труднице на порођају… А не од короне.

Подаци из геронтолошког центра Kрушевац се крију. 240 заражених у расинском округу, од чега 184 у Kрушевцу и 24 преминула што је сваки 10. заражени човек. Градоначелнице Палуровић, то што вас назвали команданте и што скакућете за Гашићем пред камерама, не помаже. Шта радите бре?

На Твитеру је истакао да се подаци заражених из Геронтолошког центра крију, па смо га упитали да појасни на шта је тачно мислио.

– Геронтолошки центар води директорка која је кума Братислава Гашића, директора БИА, па када би процурели подаци морали би да је хапсе, као и директора Геронтолошког центра у Нишу. Иначе, сам Геронтолошки центар у Kрушевцу лоше ради, запослени не примају плате, а сада им је наређено да крију податке. Директорка је и супруга Ивана Мијаиловића, осуђеног што је позицију в.д. директора Дома добио противзаконито. То су кумови Братислава Гашића.

Градоначелница Kрушевца Јасмина Палуровић, према његовом мишљењу “врши фотосинтезу”, уместо да предузме конкретне мере.

– Она захтева од сарадника да је зову команданткињом, а трчи пред камерама локалних телевизија за Братиславом Гашићем. Он је донео канистере натријум-хипохлорида. Нико не зна чему то служи. Уместо да то објасне, она трчи за њим на тим пропагандним гласилима. Грађани не знају зашта то служи, чуо сам да су се неки чак и потровали од тога, јер не знају како се користи. Мазали по рукама, па лизали, или додиривали лице. Чему она служи, то не разумем. Њој поручујем да по овим лепим данима престане да врши фотосинтезу и да почне да ради нешто конкретно – закључио је Иван Мандић.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Лекари за науку и етику захтевају од РТС: Дозволите нам да народу кажемо истину!

Лекари за науку и етику захтевају од РТС: Дозволите нам да народу кажемо истину!

Апел Драгану Бујошевићу, директору РТС-а Поштовани г. Бујошевићу, Поводом недавног апела који је Вама, као …

Дојче веле: Повећан број вакцинисаних који тешко обољевају од ковида

Дојче веле: Повећан број вакцинисаних који тешко обољевају од ковида

Случајеви „пробоја имунитета“ укључују инфекције људи који су у потпуности вакцинисани, а и даље су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *