Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

4.2
(10)

ПОКРЕНУТА је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и са којим циљем прислушкивао председника Србије Александра Вучића – сазнају „Новости“.

Министар Александар Вулин потврдио је у недељу да је председник Вучић прислушкиван и да службе раде на истрази:

– Доћи ћемо до истине, а правосудни органи ће радити своје. На нама је да потврдимо да је председник био прислушкиван и да обезбедимо да се то више не деси. Рано је да причамо о томе шта је био циљ прислушкивања председника, али сигурно да није било речи о доброј намери.

Председник Вучић изјавио је да је прислушкиван дуго, годину-годину и по, да за то има доказе – сопствене снимљене разговоре – и да мисли да зна ко стоји иза тога. Вулин је нагласио да Вучић то није рекао зарад политичког маркетинга, већ зато што је то истина, коју надлежни органи треба да потврде. Вулин нема дилему да је овај озбиљан удар не само на безбедност председника, већ и државе, последица Вучићеве решености да се води озбиљна борба против мафије.

Саговорници „Новости“ указују да је прислушкивање председника тешко кривично дело, покушај рушења уставног поретка. Поручују и да је нужно све проверити, посебно после нових детаља у вези са случајем „Јовањица“, односно наводних информација да власник плантаже марихуане којем се суди, Предраг Колувија, тврди да му је „високи државни функционер истог дана кад је ухапшен рекао да за све треба да оптужи Андреја Вучића, рођеног брата председника Србије“.

Божидар Спасић, бивши оперативац државне безбедности, каже да је Вучић открио да га прислушкују после „Јовањице“ и тврди да је на делу „покушај тихог државног удара“:

Спасић додаје и да када прислушкујете председника, сазнања до којих дођете могу да буду достављена неким страним службама, опозицији, мафији. То, објашњава, угрожава не само шефа државе, већ целокупни безбедносни систем земље.

Љубан Каран, пуковник КОС у пензији, објашњава за „Новости“, да имамо јасне назнаке из окружења и из ЕУ да се спрема нови хибридни рат против Србије, јер се Вучић и наша власт не одричу Косова и политике неутралности:

– Иза прислушкивања председника крије се једна или више моћних страних тајних агенција, које се ослањају на одређене структуре наших служби, али и на опозицију, поједине тајкуне и делове мафије. Сви они мотивисани су да Вучић оде са власти, а како би остварили неке своје интересе. Државна политика председника Вучића је транспарентна, он нема ни неке личне компромитујуће тајне, али је сигурно да ће податке до којих дођу злоупотребити за монтирање афера.

Он подсећа и да се сличан случај десио недавно у Немачкој, када су делови БНД прислушкивали канцеларку Ангелу Меркел, а у корист ЦИА.

ХОЋЕ НЕЗАКОНИТО ДО ВЛАСТИ

НАКОН што је председник Вучић саопштио да је био прислушкиван, огласили су се и функционери из редова напредњака, који позивају на хитну и темељну истрагу. Међу њима је и заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је у недељу поручио да сви који су учествовали у прислушкивању морају да одговарају, јер је реч о тешком кривичном делу.

– Очигледно да постоје људи који мисле да на власт могу да дођу без гласова, тако што ће користити незаконито прислушкивање и спровести, на један начин, државни удар.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић задужио Србију више него било ко до сада  у њеној историји

Вучић задужио Србију више него било ко до сада у њеној историји

5 (14) Министре Мали, Увреде да сам неук и незналица само потврђују да немате одговор …

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

5 (6) Данило Вучић, син председника Србије је често виђан у друштву опасних момака са …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend