Излазак Европске уније из кризе може потрајати још најмање десет година

0
(0)

На конференцији у Виљнусу оцењено да су финансијска и економска криза у ЕУ прерасле у социјалну и демократску кризу и да је са тим повезана криза поверења према ЕУ у целини јер само 31 одсто њених становника верује у идеје уједињења

ОКО 84 милиона људи у Европској унији живи испод линије сиромаштва што је готово 17 одсто укупног броја људи који у њој живе, саопштила је прес служба Европске комисије (ЕК).

Према оценама ЕК, процес изласка Европе из кризе може да се отегне и на десет година. Такође у извршној власти ЕУ прецизирају да је у Европи тренутно незапослено 26 милиона људи.

Питања социјалне политике и правичности била су у центру пажње недавно одржане конференције у Виљнусу коју је организовао Европски социјално-економски комитет.

„Уземљама које су највише страдале од кризе видљив је пораст екстремизма, демагогије и предрасуда. При стимулисању економског раста не треба заборавити на правичност“ – изјавио је Лука Жајер, председник Европског социјално-економског комитета.

Према мишљењу учесника конференције, финансијска и економска криза у ЕУ прерасла је у социјалну и демократску кризу. Са овим је повезана криза поверења према ЕУ у целини.

Статистички подаци који су изнесени током конференције говоре да само 31 одсто становништва ЕУ верује у идеје уједињења.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ХИЉАДЕ ЧЕХА протестује у Прагу против корона тираније и вакцинације (видео)

5 (2) Иако је у пакету „корона мера“ дозвољено окупљање максимално 100 особа на једном …

Меркел оспорила право Твитера да „изван законског оквира“ трајно блокира Доналда Трампа

5 (2) * Трампове налоге су већ блокирали и Facebook, Instagram, Snapchat и Twitch. Многи …

2 Коментара

  1. тама кад сви изађу ми онда улазимо.

  2. ako li bog da, zivece svi ispod linije siromastva I traziti od rusa koru hleba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend