Због наглог топљења снега претходних дана, набујали Ибар, чији је водостај у ноћи између понедељка и уторка достигао границу редовне одбране од поплава, делимично је поплавио своје приобаље – градску плажу и шеталиште, готово у самом центру града, али бар засад није угрозио бунаре градског водовода у Жичком, као ни у оближњем Конаревском пољу на самој обали.

Главни талас је протутњао и водостај Ибра је у стагнацији, а узводно и у благом опадању. Пратимо ситуацију и уколико буде потребно спремни смо да правовремено реагујемо „, каже Радоица Кочовић, начелник Одељења за ванредне ситуације Рашког округа.

Иако Ибар личи на праву депонију носећи са Космета и из Санџака гомилу смећа, према анализама краљевачког Завода за јавно здравље, вода коју пију Краљевчани потпуно је исправна.

Водостај Западне Мораве код Краљева је у стагнацији. Ова река је у рукавцима поплавила неколико десетина хектара пољопривредног земњишта, али уколико не буде обилнијих падавина надлежни не очекују изливање већих размера.

Фото: Г. Шљивић

Фото: Г. Шљивић

Фото: Г. Шљивић

Новости.рс