ИЗВРШИТЕЉ заражен короном покушао исељење породице Татари
Фото: За кров над главом

ИЗВРШИТЕЉ заражен короном покушао исељење породице Татари

3.7
(3)

Данас, током покушаја принудног исељења породице Татари из њиховог јединог дома, мушкарац који је дошао у присуству извршитеља Милана Узелца саопштио је окупљенима да је позитиван на коронавирус. Тиме је свесно ставио своје интересе испред јавног здравља грађана и прекршио све мере које су на снази а полиција није реаговала, саопштила је Здружена акција Kров над главом.

Принудно исељење је било заказано упркос позивима Градског штаба Новог Сада на солидарност како би се спречило ширење вируса и упркос свим ванредним мерама и забранама окупљања полиција није реаговала на чињеницу да је особа која је присуствовала са поверилачке стране позитивна, наводи се у саопштењу Здружене акције Kров над главом.

“Грађани који су се окупили како би спречили да породице са малом децом буду избачене на улицу и препуштене саме себи били су изложени неодговорном поступању повериоца, адвоката и полиције, која је још једном показала да систем извршења служи да људима који су у нашем друштву најнезаштићенији узме и оно мало што имају, ако имају – не само дом, већ и здравље”, наводи се у саопштењу и додаје:

“Захваљујући солидарним грађанима, извршитељу, адвокату и повериоцу није пошло за руком да породицу избаци на улицу – дом је одбрањен.”

Здружена акција Kров над главом навела је да је упутила Kомори извршитеља и Министарству правде позив да принудна исељења буду обустављена током трајања пандемије, будући да се кров над главом показао као најважнији чинилац када је реч о заштити здравља, али упркос апелима, ово је четврто исељење ком сведочимо у последњих шест радних дана.

“Од надлежних захтевамо да се присутна заражена особа санкционише због непоштовања мера које су на снази и да се извршитељу Милану Узелцу забрани сваки следећи покушај исељења породице Татари, те да буде санкционисан због свесног излагања вирусу како угрожених породица, тако и окупљених грађана”, наводи се у саопштењу.

Подсећају да пет домаћинстава породице Татари живи на плацу у Ветернику који су купили пре више од четири деценије, а проблеми почињу 1993. године када Водопривредно друштво Шајкашка покреће спор на Основном суду против Тефика Татарија, који он губи. Један од службеника Шајкашке почетком 2000. године незаконито је препарцелисао плац на којем породица Татари живи, уписао га у катастар и постао власник.
Фото: За кров над главом

Његови наследници туже породицу Татари 2013. године, која опет губи спор и покреће се поступак извршења. Виши суд је 2018. године наложио Основном суду да обави допуну списа предмета поводом изјављене жалбе извршног повериоца јер је више страница недостајало и то управо оних страница које су ишле у корист породице Татари. Од тада па до данас Основни суд није извршио допуну списа.

“Док породица Татари чека правду на суду који више од четири деценије не може да реши овај проблем, јавни извршитељ Милан Узелац, против којег је поднета кривична пријава да је примио мито, избацује породицу Татари на улицу”, наводе из ове организације.

Аутор:Милена Илић Мирковић, Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

“НЕМАЧКА АЛИ НОРМАЛНА”: Опозициони АфД донео резолуцију против мера ограничења у доба короне

“НЕМАЧКА АЛИ НОРМАЛНА”: Опозициони АфД донео резолуцију против мера ограничења у доба короне

5 (3) Под слоганом „Немачка али нормална“ у Дрездену је у суботу започела дводневна страначка …

МИЛИОН СРБА ВАКЦИНИСАНО Кинези признали да њихове вакцине нису ефикасне! (видео)

МИЛИОН СРБА ВАКЦИНИСАНО Кинези признали да њихове вакцине нису ефикасне! (видео)

4.5 (17) Кинески центар за контролу болести (ЦДЦ) размишља о промени начина примања доза вакцина …

Један коментар

  1. malo plumbuma il celicna sipka mnogo stosta resava.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend