ЈАГОДИНА: Изгорео готово цео возни парк Дома здравља. Ко је одговоран?! (видео)

5
(2)

Дом здравља Јагодина који већ дуже време кубури са недостатком ресурса што због начелно лоше ситуације у здравству што због лоше организације и управе углавном сачињене од напредњачких кадрова за које се везују чаршијске приче о трговини утицајем, злоупотреби путних налога, нестанку горива у великим количинама, додуше без судског епилога, данас је задесила катастрофа. Наиме у пожару који је захваљујући брзој интервенцији јагодинских ватрогасаца локализован и тиме спречена катастрофа, изгорео је по незваничним информацијама готово цео возни парк ове установе као и гаража.

У сред борбе са пандемијом вируса Covid19 у којој су се управо запослени у здравтсву(највећи део њих савесних) показали као главни стуб одбране од ове пошасти ову установу задесила је катастрофа несагледивих размера.

Како је до пожара дошло по почетку полицијског часа, ко је одговоран и хоће ли одговорни бити и процесуирани остаје да се види али истраживање одговорности лица која су и директно и индиректно угрозили безбедност грађана Јагодине уз санирање последица пожара мора бити приоритет како би ова и све друге институције функционисале у складу са очекивањима и потребама грађана. Овом приликом надовезујемо се и на наш претходни текст који се бавио јагодинским здравственим установама у коме смо пред сам почетак ванредног стања, на основу разговора са запосленима, упозорили јавност да Дом здравља осим топле воде нема ни преко потребне маске и рукавице.

Такође уз осврт на катастрофалну ситуацију која је јуче задесила нишки геронтолошки центар овим путем у јеку пандемије оправдано се изражава забринутост грађана да би се тако нешто могло догодити и код нас знајући да су кадрови у овој установи селектовани по рођачкој, шурачкој и партијској основи са веома малим уделом струке у систему одлучивања.

Глас Поморавља

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јагодина: Незаконито потрошено 972 милиона динара из буџета

0 (0) ЈАГОДИНА – Државна ревизорска институција је у извештају о контроли трошења буџета у …

Када легне 120 милиона на рачун (видео)

0 (0) Јагодина је у протеклих шест месеци из буџетске резерве Србије на основу одлука …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *