Шта се десило с афером „Палма“ и зашто нико никог више не саслушава
Фото: Скриншот/Тв Пинк

Шта се десило с афером „Палма“ и зашто нико никог више не саслушава

Четири месеца није било довољно да се испитају оптужбе и утврди има ли оправдане сумње да први човек Јагодине Драган Марковић организовано подводи жене и малолетнице, али је исти период, очигледно, био довољан да се јавности скрене пажња на нешто друго.

Оптужбе на рачун Драгана Марковића Палме да је подводио жене и малолетнице, које је јавно изнела опозициона политичарка Мариника Тепић, остале су да висе у ваздуху јер случај тапка у месту већ више од четири месеца. Више јавно тужилаштво у Краљеву до сада је испитало 30 сведока, што је број који се по свему судећи није померио месец дана.

Откако је потпредседница Странске слободе и правде Мариника Тепић изнела стравичне оптужбе на рачун Драгана Марковића Палме, а затим то потврдио у видео-запису бивши радник јагодинског хотела у ком су се девојчице и жене наводно подводиле, за који се сумња да је у власништву Марковића, случај „Палма“ се није померио са мртве тачке.

Драган Марковић је, чувши оптужбе, наредног дана отишао у тужилаштво како би дао изјаву, што су многи доживели као својеврсни притисак на тужилаштво. Дошло је и до премештања предмета из јагодинско у краљевачко тужилаштво, због пристрасности и могућих утицаја, и од тада – ништа. Реч надлежних надгласало је тада Марковићево урлање са националних фреквенција, рафалне оптужбе, увреде и директне претње сведоцима и евентуалним жртвама које су се свакодневно емитовале на телевизијским каналима.

Тако је једини помак који се догодио током протеклог периода онај у Марковићевим телевизијским гостовањима јер у њима ни сам више не спомиње оптужбе, не покушава да се правда, нити било кога вређа. На Палму смо, изгледа, сви заборавили.

Оно што никако не смемо заборавити јесу потенцијалне жртве и третман које су имале свих ових месеци.

„Ако се жртве плаше од мене, па неће да иду тужилаштву и у полицију, хоће преко Скајпа и онлајна, ја ћу тада исто да сазнам њихова имена и презимена, и све те сводоке. Разумете“, казао је Марковић гостујући на једној телевизији са националној фреквенцији чиме је јасно ставио до знања свима који планирају да пред тужилаштвом испричају било шта о овом случају, да то не чине.

Не треба заборавити и незапамћени парадокс када је сарадница председник скупштине града Јагодина Бисерка Јаковљевић сама изашла у јавност и открила идентитет своје ћерке коју претходно апсолутно нико није споменуо, што је Марковић неколико сати раније и најавио. Тиме је хтела да заштити Марковића али је изазвала бес јавности која је сматрала да је такво понашање мајке недопустиво, на којој год позицији да се налази и ма колико та позиција била угрожена.

Парадокс тужилаштва

Још један на листи парадокса јесте онај у ком Више јавно тужилаштво у Краљеву позива сведоке и жртве да свој исказ дају у полицији у Јагодини, граду за који се зна да је под Марковићевом потпуном контролом. Не треба заборавити да је случај управо из тих разлога дат на поступање краљевачком тужилаштву, чија је непристрасност сад већ више него упитна. Редакција листа „Нова“ упутила је питања на адресу Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, али одговор до закључења овог текста нисмо добили.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЕКСКЛУЗИВНО Постоје материјални докази сусрета Вучића и Беливука због којих Вучић иде на робију! (видео)

ЕКСКЛУЗИВНО Постоје материјални докази сусрета Вучића и Беливука због којих Вучић иде на робију! (видео)

Александар Вучић се налазио с Вељом Невољом у стану своје љубавнице – водитељке Катарине Шишмановић, …

Загорка Доловац, Тадићев кадар са Вучићевим погоном, нерадом заслужила 3. узастопни мандат

Загорка Доловац, Тадићев кадар са Вучићевим погоном, нерадом заслужила 3. узастопни мандат

Веровали или не, Загорки Доловац изгласан је трећи мандат за позицију републичког јавног тужиоца и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *