fbpx

Јахјага: Наша будућност је у ЕУ

0
(0)

Председница Косова Атифете Јахјага је данас, говорећи на самиту шефова држава централне, источне и југоисточне Европе у Братислави, оценила да је будућност Косова у Европској унији и истакла да је и она томе посвећена.

„Процеси у којима се налазимо су неповратни. Наша је будућност у ЕУ и Република Косово је посвећена тој визији. Ми ћемо наставити да будемо фактор мира и стабилности и промотери добросуседних односа“, рекла је Јахјага и захвалила организаторима и државама учесницима што подржавају аспирације земаља-кандидата за чланство у ЕУ.

„Југоисточна Европа је један недељив део уједињене Европе. Интеграција у ЕУ је, не само визија, него непобитна реалност и боља опција за регију. Преко ЕУ ми градимо садашњост и визију за будућност јер наша прошлост доказује да је ЕУ најбољи изум за наш целокупни развој“, казала је Јахјага.

Она је оценила да развој свих земаља Западног Балкана зависи од међусобног односа држава, и поред садашњих разлика и повременог неслагања око признања нових реалности.

„Ми смо мале државе с великом вољом и јасним циљевима да постанемо део европске заједнице и да повећамо нашу ефикасност у правцу побољшања безбедности и њене стабилности. Наше земље желе да постану чланице ЕУ, и ово кретање, иако индивидуално за сваку државу, постаће лакше уколико мудро сарађујемо и усклађујемо наше изворе са онима из европске заједнице“, казала је Атифете Јахјага.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пандемија може убрзати излазак Италије из еврозоне и распад ЕУ

5 (3) * Кина је у борби против епидемије – ставивши у карантин територију са …

ЕУ не дозвољава медицинском особљу да се врати у Србију

5 (3) Министар спољних послова Ивица Дачић критиковао је данас недостатак солидарности ЕУ, наводећи пример …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *