Јапајанство

0
(0)

Београд – Професорка београдског Факултета политичких наука Мирјана Васовић, упозорила је на један феномен, који у већој или мањој мери испољавају готово сви политичари.

То је феномен „ја-па-ја“.

Проблем настаје што је ово „јапајанство“ код Александра Вучића испољено преко сваке мере. Гледано са чисто политичког становишта, грађане Србије не треба да интересује како је Александар Вучић доживео сва понижења која су му приређена у Сребреници. У крајњој линији, то је његова лична ствар, било да је спреман да преко свега пређе или да на све то одговори.

Грађане Србије интересује где је ту државни интерес и национално достојанство, јер Александар Вучић није било ко, већ председник Владе Србије.

Ако је председнику Владе Србије намењено место у другом реду на скупу у Поточарима, иза представника осталих држава у његовом рангу, а заједно са секретарицом Ахмета Давутоглуа и гомилом небитних бирократа, онда је то увреда за земљу коју представља и грађане те земље.

Ако су премијеру Србије спремили „сачекушу“ која је могла да резултира и његовом погибијом, онда је угрожена државна безбедност.

Александар Вучић као појединац зато нема право да на сва дешавања гледа „из личне перспективе“, већ је дужан да ствари посматра из угла функције коју обавља. Јапајанство и вођење државе не иду заједно. Због тога, ни Александар Вучић нема право да се повлачи и прича како прихвата понижавања у појединим тренуцима. Није он држава, нити може да је поистовећује са собом.

Фонд стратешке културе

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп у пет сати по америчком времену дочекује Вучића и Хотија

5 (1) Амерички председник Доналд Трамп дочекаће данас тачно у 17 часова председника Србије Александра …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

4 Коментара

  1. Juce su rezimski mediji spinovali

    Petar Milanovic:
    „Ovo sam slikao danas ispred opštine u Boru..! Mladić koji je završio mašinski fakultet ,masters a sada spao na to da nema šta da jede..! Bruka isramota ,a pogotovo što je u RTB -Bor generalni direktor Blagoje Spaskovski dovuko nesposobne makedonce i nesposobne penzionere da rukovode u kombinatu.A borska deca eto na šta su primorana..!!“
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207623798815805&id=1316190226

  2. Како не разумете, Вучић није проблем, ми смо проблем, ми смо узрок наше рашамонијаде и тоталног осиромашења. Решење увек постоји. Боље је да речју “ ИЗЛАЗ ПОСТОЈИ“ скренем Вам пажњу да ова фаза једноумља и искључивости како нам је наметнута, тако и са мање времеске дистанце можемо је искључити из нашег живота и све узрочнике нашег осириомашења санкционисати по закону и Уставу Србије. А Решење је искључиво да почнемо још данас да се удружујемо и самоорганизујемо. У првој фази нашег удруживања и само организованја је доста да се укљуими само нас 12, а онда ће мо математичком прогресијом за непуних 4 месеца да на буде преко 3,5 милиона удружених и самоорганизованих грађана који ће упрошћеном процедуром и актом да суспендујемо и опозовемо све 3 нивоа Законодавне власти Србије. Први ниво је Скупштина Србије. Други ниво је скупштине градова и трећи ниво је скупштине општине. После тога сва власт у Србији ће бити само наша, и у року од 2 дана све узрочнике овог данашњег Комунистичког система вредности биће изолована и санкционисана по Закону и уставу Србије за магапљачку како јавног тако и породичног материјалног оствареног добра. Све је само до нас. Зато Вас позивам да се Удружимо и самоорганизујемо. Позз. ДРАГАНешковић e/mail.:[email protected] & [email protected]

  3. Prvo je pao Milosevic. Govorili su: neka dodje i crni …….. Pa su onda posle nekoliko godina govorili mi smo iznenadjeni i uvredjeni. Bice bolje – sada je krilatica samo da ne bude gore. A ko ce posle da vlada? opet neki sin nekog propalog komunistickog funkcionera. Oper neki Djilasi, Tadici, Vucici i veseli mladici. Muka mi je od ovih politicara, kurvi, lopova, mafijasa…..

  4. Ponasanje gradjana Srbije (bar onaj deo koji ne koristi benefite partokratije ) je najednostavnije receno ,teska apatija,strah i nepoverenje.-Kada jedan narod vodite u pogresnom smeru decenijama ,stasaju neki novi ljudi koji neznaju sta je to sistem vrednosti. Najocitiji primer je samo glasanje.Svi razlozi zbog cega dosta gradjana izabere pogresnog su svedeni na jedan osnovni,IZ INATA, pritom ne zeleci da shvate da je takav nacin uperen protiv njih samih.-Kako je vrlo tesko odvratiti oaj deo gradjanstva od te namere to bi (da je srece) trebalo uraditi masovni psiho-test ,verujem da bi polovina otpala kao nesposobna.Ovako stanje se reflektuje na cinjenicu da ovaj zivalj i nije sposoban da nesto menja a sto objasnjava neobrazovanost i strah sto je opet rezultat vesedecenijskog,sracunatog zatupljivanja naroda gde ne treba eliminisati onu narodnu -Bolje ista,nego nista,i neznajuci da je pravi put -Bolje nista nego bilo sta !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *