понедељак , 21 септембра 2020

Јесам ли вам лепо све и то у детаље рекао шта ће да ураде са Србијом? (видео)

0
(0)

Говор Слободана Милошевића из 2. октобра 2000. године открива шта је покојни председник Југославије очекивао да ће задесити Србију, Црну Гору и Балкан уопште.

– У нашој јавности је већ дуго присутна групација која, под именом опозиционе политичке партије демократске оријентације, заступа интересе влада које су носиоци притиска на Југославију, а посебно на Србију. Та групација се на овим изборима појавила као Демократска опозиција Србије.

– Од њихових представника смо чули да ће Санџак добити аутономију за коју се члан њихове коалиције Сулејман Угљанин, вођа сепаратистичке муслиманске организације, залаже већ десет година и која фактички дефинитивно издваја Санџак из Србије.

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=121_sQdoAu0″]

– Њихова су обећања такође везана за давање аутономије Војводини која је таква да је не само издваја из Србије и Југославије, већ је, по свему, чини саставним делом Мађарске. На сличан начин би се одвојила од Србије и друга подручја, нарочито нека њена рубна подручја.

– Њихово припајање суседним државама одавно је врућа тема тих држава, које стално подстичу припаднике мањина тих држава у Југославији да дају свој допринос присједињењу делова наше земље суседним државама.

– Територија која би престала да носи име Србија била би окупирана од стране међународних, америчких или неких трећих војних снага, коју би ту територију третирале као војни полигон и као власништво, којим се располаже у складу са интересима силе, чија се војска на њој налази.

Српски народ би снашла судбина Курда, са перспективом да буду истребљени брже јер их је мање од Курда и јер би им кретање било ограничено на мањи простор него што је онај на коме се Курди већ деценијама налазе.

– Што се тиче Црне Горе, њена судбина би била препуштена мафији, чија би правила игре грађани требало добро да знају. Свака недисциплина, а поготово свако противљење интересима мафије, ставља вас на листу за одстрел која искључује право на свако помиловање.

– Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика Источне Европе већ неколико година, и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних, чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома неизвесна и далека.

– Мањина богатих била би састављена од шверцерске мањине, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље. Јавна и друштвена својина брзо би се трансформисале у приватну, али власници те својине, из досадашњег искуства наших суседа, по правилу били би странци.

– Мали изузеци били би искључиво они, који би право на власништво куповали лојалношћу и покорношћу измештену из сфере елементарног, и националног и људског достојанства. Највећа национална добра у тим приликама постају власништво странаца, а они који су до сада њима управљали, чинили би то, у овим измењеним приликама, као службеници страних фирми у сопственој држави.

– Нарочито желим да нагласим, због младих људи, интелектуалаца, научних радника, да су земље лишене суверенитета по правилу лишене и права на стваралаштво, а нарочито на стваралаштво у области науке.

–Сматрао сам као своју дужност да упозорим грађане наше земље, на последице активности које финансирају и подржавају владе НАТО алијансе. Грађани могу да ми верују, а и не морају да ми верују. Моја је жеља да се у моја упозорења не увере касно, да се не увере тек онда када буде тешко да се исправе грешке које су грађани у својој наивности, површности или заблуди сами учинили.

Поштовани грађани, пред други круг избора желим да вас на овај начин упознам са својим виђењем изборних и политичких прилика у нашој земљи, посебно у Србији. Као што и сами знате, пуну деценију трају напори да се Балканско полуострво стави под контролу неких западних сила.

Велики део тог посла је обављен успостављањем марионетских влада у неким земљама, претварањем тих земаља у земље ограниченог суверенитета, или земље лишене сваког суверенитета. Због нашег отпора таквој судбини за нашу земљу, ми смо били изложени свим притисцима којима у савременом свету људи могу бити изложени. Број и интензитет тих притисака умножавао се како је време пролазило.

Своје искуство у другој половини двадесетог века које велике силе имају у рушењу влада, изазивању немира, подстицању грађанских ратова, компромитовању и ликвидирању бораца за националну слободу, довођења држава и народа на руб сиромаштва – све је то примењено на нашу земљу и народ.

Догађаји који су организовани за наше изборе су, такође, део организоване хајке на земљу и народ, зато што су наша земља и народ баријера успостављању потпуне западне доминације на Балканском полуострву.

ОКУПАЦИЈА И РАСПАРЧАВАЊЕ СРБИЈЕ

У нашој јавности је већ дуго присутна групација која, под именом опозиционе политичке партије демократске оријентације, заступа интересе влада које су носиоци притиска на Југославију, а посебно на Србију. Та групација се на овим изборима појавила као Демократска опозиција Србије. Њен стварни шеф није њихов кандидат за председника државе.
Њихов дугогодишњи шеф је председник Демократске странке и сарадник војне алијансе која је ратовала против наше земље. Он своју сарадњу са том алијансом није могао ни да сакрије. Уосталом, читавој нашој јавности је познат његов апел НАТО-у, да се Србија бомбардује онолико недеља колико је неопходно да би се њен отпор сломио. На челу тако организоване групације на овим изборима налази се, дакле, заступник војске и влада које су недавно ратовале против Југославије.
Заступајући те интересе, из ове групације су нашој јавности послате поруке – да ће са њима на челу Југославија бити изван сваке опасности од рата и насиља, да ће доћи до економског просперитета, видно и брзо оствареног вишег стандарда, такозваног повратка Југославије у међународне институције, и тако даље.

Поштовани грађани, моја је дужност да вас јавно и на време упозорим да су та обећања лажна. И да ствари стоје обрнуто, јер управо наша политика гарантује мир – а њихова само трајне сукобе и насиље. А ево зашто. Успостављањем власти коју подржава, односно коју инсталира заједница земаља окупљених у НАТО алијанси, Југославија би неизбежно постала земља чија би се територија брзо распарчала.

То нису само намере НАТО-а, то су и предизборна обећања Демократске опозиције Србије. Од њихових представника смо чули да ће Санџак добити аутономију за коју се члан њихове коалиције Сулејман Угљанин, вођа сепаратистичке муслиманске организације, залаже већ десет година и која фактички дефинитивно издваја Санџак из Србије. Њихова су обећања такође везана за давање аутономије Војводини која је таква да је не само издваја из Србије и Југославије, већ је, по свему, чини саставним делом Мађарске.

На сличан начин би се одвојила од Србије и друга подручја, нарочито нека њена рубна подручја. Њихово припајање суседним државама одавно је врућа тема тих држава, које стално подстичу припаднике мањина тих држава у Југославији да дају свој допринос присједињењу делова наше земље суседним државама.

У склопу те политике распарчавања Југославије, Косово би била прва жртва. Његов садашњи статус би се прогласио за легалан и дефинитиван. То је први део Србије са којим би она морала да се опрости, не изражавајући, при том, чак ни наду да ће јој тај део њене земље једном моћи да буде враћен.

Територија која би престала да носи име Србија била би окупирана од стране међународних, америчких или неких трећих војних снага, коју би ту територију третирале као војни полигон и као власништво, којим се располаже у складу са интересима силе, чија се војска на њој налази. Слику тог располагања и последице тог располагања, гледали смо већ деценијама, а нарочито, у овој деценији у многим земљама широм света, нажалост последњих година и у Европи, на пример на Косову, Републици Српској, Македонији, у нашем непосредном окружењу.

Српски народ би снашла судбина Курда, са перспективом да буду истребљени брже јер их је мање од Курда и јер би им кретање било ограничено на мањи простор него што је онај на коме се Курди већ деценијама налазе.

Што се тиче Црне Горе, њена судбина би била препуштена мафији, чија би правила игре грађани требало добро да знају. Свака недисциплина, а поготово свако противљење интересима мафије, ставља вас на листу за одстрел која искључује право на свако помиловање.

СИРОМАШТВО И ЕКОНОМСКА ЗАВИСНОСТ

Дао сам свој приказ о судбини Југославије у случају да се прихвати избор НАТО-а за нашу земљу, са циљем да упозорим и на то да би у том случају, осим губитка земље и понижавања њених грађана, сви живели под непрекидним насиљем.
Нови власници државне територије некадашње Југославије, као и окупатори преостале српске територије вршили би, по природи ствари, терор над становништвом, чију су територију окупирали. Сам српски народ би истовремено водио непрекидну борбу за поновно успостављање српске државе и за своје окупљање у њој. Они не желе мир и благостање на Балкану, они желе да ово буде зона сyкоба и ратова, који би им пружили алиби за трајно присуство.

Марионетска власт, дакле, гарантује насиље, могући дугогодишњи рат – све само не мир. А само наша сопствена власт гарантује мир. Затим, све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, са владама под утицајем страних сила, вртоглавом брзином су постојале сиромашне. И то на начин који искључује наду у праведније и хуманије социјалне односе.
Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика Источне Европе већ неколико година, и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних, чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома неизвесна и далека. Мањина богатих била би састављена од шверцерске мањине, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље.

Јавна и друштвена својина брзо би се трансформисале у приватну, али власници те својине, из досадашњег искуства наших суседа, по правилу били би странци. Мали изузеци били би искључиво они, који би право на власништво куповали лојалношћу и покорношћу измештену из сфере елементарног, и националног и људског достојанства. Највећа национална добра у тим приликама постају власништво странаца, а они који су до сада њима управљали, чинили би то, у овим измењеним приликама, као службеници страних фирми у сопственој држави.

КРИМИНАЛ И РОПСТВО

Уз национално понижење, растурање државе и социјалну беду, нужно би морало да дође до многих облика социјалне патологије, међу којима би криминал био први. То није пука претпоставка већ искуство свих земаља које су прошле тај пут, који ми избегавамо по сваку цену. Престонице европског криминала већ скоро деценијама нису на Западу, као што је некада било, већ на истоку Европе.

Нашем народу и овај садашњи криминал тешко пада јер смо дуго, од Другог светског рата до деведесетих година живели у друштву које за криминал тако рећи није знало. А неки већи криминал, који се не може избећи у друштву које бисмо постали, губљењем суверенитета и великог дела територије, тај већи криминал би био за наш мали и на криминал ненавикнути народ, опасан као што је за друштво и његове грађане опасан рат.

Неслободне земље укидају право грађана који у њима живе да слободно изразе своје мишљење, јер би се то мишљење, пре свега сукобило са неслободом. А о испољавању воље, разуме се, тек о томе нема ни говора. Манифестовање воље допуштено је само у виду фарсе, испољавају га само скутоноше страних газда. А њихова симулација слободе воље, служи као покриће окупатору да је успоставио демократију, у чије име је запосео и територију туђе земље.

Нарочито желим да нагласим, због младих људи, интелектуалаца, научних радника, да су земље лишене суверенитета по правилу лишене и права на стваралаштво, а нарочито на стваралаштво у области науке. Велики центри, велике моћи, финансирају научно стваралаштво, контролишу домашаје и одлучују о примени његових резултата.

Зависне државе, уколико имају научне лабораторије и научне институте, немају их као самосталне субјекте, већ као испоставе централа која им контролише све, а нарочито домашаје у стваралачком мишљењу и раду. Ти домашаји се морају кретати у границама, које у окупирану земљу и окупирани народ неће унети семе побуне или еманципације.

ИСТОРИЈСКА ОДГОВОРНОСТ НАРОДА

У овом тренутку, пред други круг избора, због сумње Демократске опозиције Србије да може да оствари резултат који им је потребан, припадници врха ДОС-а, новцем унесеним у земљу, поткупљују, уцењују и застрашују грађане и организују штрајкове, немире и насиље, не би ли зауставили производњу, сваки рад и сваку активност. Све, разуме се, са циљем да у Србији стане живот и са образложењем да тај живот може поново да почне, и да се одвија успешно и добро, када почну да га организују они који овде заступају окупаторске намере, планове и интересе.

Наша је земља суверена држава, има свој закон, свој Устав, своје институције. Србија је дужна, а и заслужила је да се одбрани од инвазије, која јој је припремљена кроз разне облике субверзије. А грађани су дужни да знају да учешћем у субверзији, којој је циљ спољна доминација над њиховом земљом, односно окупација њихове земље, сносе историјску одговорност за укидање права својој земљи да постоји, али сносе одговорност и за губљење контроле над сопственим животом и животом своје деце. И многих других људи.

Сматрао сам као своју дужност да упозорим грађане наше земље, на последице активности које финансирају и подржавају владе НАТО алијансе. Грађани могу да ми верују, а и не морају да ми верују. Моја је жеља да се у моја упозорења не увере касно, да се не увере тек онда када буде тешко да се исправе грешке које су грађани у својој наивности, површности или заблуди сами учинили. Па ће се те грешке тешко отклањати, а неке можда неће моћи никада да се отклоне.

Мој мотив да изразим своје мишљење, на овај начин, није уопште личне природе. Два пута сам биран за председника Србије и једном за председника Југославије.

Ваљда би сваком после ових десет година требало да буде јасно да они не нападају Србију због Милошевића, него нападају Милошевића због Србије. Моја савест у том погледу је савршено мирна.

Моја савест, међутим, не би била ни најмање мирна ако свом народу не бих, после свих ових година на његовом челу, рекао шта мислим о његовој судбини, ако би му ту судбину наметнуо неко други, макар и тако што би народу објашњавао како је такву судбину изабрао сам. Та заблуда да бира сам оно што за њега бира неко други, најопаснија је заблуда и главни је разлог моје одлуке да се обратим грађанима Југославије.

Хвала.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РОДИТЕЉИ И ДАЉЕ ТРАЖЕ НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Поднето најмање 107 пријава, рок за предају захтева суду 3. новембар

5 (2) РОДИТЕЉИ који сумњају да су им бебе по рођењу нестале из породилишта имају …

П. Васиљевић: Шта нам казује Гренелова изјава о Трампу и Косову

4.7 (6) Гренелова порука да је Трамп свестан погрешне косовске политике у последњих 20 година, …

17 Коментара

 1. ti si zakuvao i započeo a ovi samo dovršavaju gnjido jedna

 2. ovaj zlocinac je trebao u hagu da odgovara za zlocine nad srbima i bio je glavni americki placenik, sto se vidi iz baskarenja sina u rusiji . Jedino sto je neosporno da je ovaj zlocinac sloba prvi demokratski predsednik ove banana zemlje koju svi njegovi naslednici u vlasti pljackaju rasparcavaju za interese amerike engleske nemacke a odnedavno i hrvatske. tako da ni od 1986 tesko da je bio neko ko je patrita i ko je stitio Srbiju i njene interese.

 3. jel to ono “niko ne sme da vas bije“ ili “volim i ja vas“?

  • Idi na tvoj j**eni zapad pa se tamo hrani ludilom protiv ove jadne zemlje.Ali ne brini srni dani dolaze i onima kojima se diviš.Žuta bagra je ovde naj**ala, a tako će i ovi proći u svetskoj globalnoj igri.

 4. Ratko i Jelenko, naduvajte mi jaja …

 5. Zasto li se javljaju ovi malji jadni sisari koji nisu bili ni kod oca u jajc…. kada se sve desavalo .

 6. Представници РС Крајине су Милошевићу, још 1993, говорили шта ће Запада да чини Србији. Говорили суда је планирано одвајанје из Србије КиМ и Војводине и говорили му, да ће остатак Србије бити поделјен на 7 државица – што је програмирао, касније, Динкић у Седам региона.

  Ниста није самостално од стране политичара и странака у Србији.

 7. DOLASKOM NA VLAST OVOG ZLOTVORA POCINJE KRAJ SRBIJE!
  NIJEDNO PONUDJENO MIRNO RESENJE JUGOSLOVENSKE KRIZE NIJE PRIHVATIO NA VREME.
  TUDJU DECU JE SLAO U SMRT DA BI NJEGOVA BITANGA MOGLA DA GRADI BAMBILEND.
  NAJVECI ZLOCINAC PROTIV SRPSKOG NARODA KOJI JE SA DB PATENTIRAO SESELJA I OSTALU BAGRU!
  PREVARIO JE OVAJ GLUPI SRPSKI!
  POSTO JE BIO ANTIHRIST,NIJE MOGAO DA ZNA DA BOGA NIKO JOS NE PREVARI!
  TAKAV STVOR JE I ZASLUZIO DA GA KAO PSA ZAKOPAJU U DVORISTU.

  • Зоран са Космета

   Од оволико дебилских коментара човеку мора да припадне мука…
   Кад вихор историје одува сво ђубре које овакви патолошки мрзитељи просипају по гробу Милошевића указаће се права истина о једној историјској личности која је имала ту несрећу да на чело Србије дође онда када је братску Русију водио пијани Јељцин који ни себи није могао да помогне…

 8. ISTORIJSKA VELIČINA čoveka i karakterne ličnosti i svetca kao što je bio i ostao SLOBODAN MILOŠEVIĆ se retko rađa. Imao je i On i Mi takvu nesreću što se je On kao retko pošten i častan čovek, POPUT ISUSA HRISTA našao skoro sam u toj rulji i ljudskolikoj gomili prenatrpanoj razno-raznim debilima i ljudskolikim đubretom od čijeg je političkog smrada počelo sve da smrdi a što je ljudsko da se guši, da propada i da se raspada tako da nam nije ni bilo nikako moguće naći bolji ishod i spas od zla koje nam je namenjeno i sillom nametnuto sa strane a koje su sprovodili razni antihristi – lopovi i prozapadnjački dupelisci i petparački „političari“ koji su bili sjaćeni i sadenuti u dosmanlijske redove.

 9. Kako si Zakuvao tako ćes i Proći svi učesnici nose svoj Krst na Golgotu.Od Sudbine nemozes pobeći naćete i u podrumu.Komentarsati.Proslost i gledati u Budućnost da se greske ne ponove.Svi smo mi u redu za smrt samo sto se neki u tom redu ne guraju.Istorija se ponavlja.Neki ljudi će na naredjenje ubijati druge ljude manje vise. A oni koji su izdali naredjenje oni se znaju i neubijaju se.Pogledajte točak Istorije pa izvucite zaključke sami .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *