fbpx

КАД „МАЛОМ ЧОВЕКУ ПУКНЕ“ ФИЛМ Потресан говор радника „Поште“ симбол штрајка (видео)

4.6
(20)

Штрајк радника „Поште Србије“ уздрмао је целу Србију. Запосленима који су у обустави рада следи суспензија, упућиване су претње и вршени су притисци, али не чуди што је јавност стала на страну радника, поготово када се види снимак који је, на неки начин, симбол штрајка и отпора „малог човека“.

Наиме, интернетом кружи ранији видео-снимак, у којем један од запослених „Поште Србије“ није могао да се одупре емоцијама, већ је пред камерама „отворио душу“ и дао јавности на извол’те све што носи у себи. Штрајкачи све то сада опет проживљавају и видео је актуелнији него икад.

– Ово је раднички бунт! Ово је бунт радника Поште! Не можемо своје породице да прехранимо. Нека Александар Вучић пита колико му брат зарађује у Народној банци и колико они, тамо запослени имају плате. А ми сви носимо торбе од 15 до 17 килограма. Нећу да радим за Александра Вучића и за Немце, хоћу за себе и за своју породицу – причао је радник на ивици суза и изазвао аплаузе свих окупљених.

У даху, ношен емоцијама, неправдом, бесом, запослени је наставио у истом тону.

– Радим од седам сваки дан, нисам закаснио никада у животу. Немам дана боловања. Зимус сам имао запаљење плућа. Колега има запаљење плућа јер нема довољно радника! Срам их било! Сад су нам забранили да пијемо кафу. Је л то људски? Срам их било – рекао је он, а пошто се мало смирио, извинио се за изливе емоција и представио се, „Извините, ја сам Драгутин Јевтић“, чиме је додатно показао скромност.

У Новом Саду, запослени у Пошти су добили велику подршку грађана, који су се окупилли у знак солидарности и тек данас предстоји велики протест.

Коментари који су се могли видети и реакције људи показују да у јавности, ипак, на крају свих крајева, не пролазе спинови, завијања… Већ чиста, огољена истина и искреност.

„Кад малом човеку пукне филм…“, насловљен је овај видео-снимак, а испод су почела надовезивања – „Није он мали, он је ВЕЛИКИ ЧОВЕК“, „Ово је толико потресно. Србија и даље ћути…“, „Браво, храбри човече. Он је победио страх и представио се!“

– Само ми није јасно , шта ми чекамо и докле? Ова подршка радницима Поште треба да значи, ето нас код вас! Солидарност је наша снага!

И уместо да неко заиста чује шта ови људи имају да кажу, уместо да се неко запита над судбинама ових људи и њихових породица, свим радницима „Поште Србије“ који су у обустави рада, следи суспензија са посла и тај број се сада мери са 5.000!

Свима њима је забрањен улаз у објекте поште и обезбеђењу је наређено да их избаци, уколико покушају да уђу.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕКОНОМСКИ КРАХ ЕУ? Луфтханза отпушта 22.000, Рено 15.000 и Бритиш ервејз 12.000 радника

5 (2) Од око 397.000 људи, колико их је због последица пандемије коронавируса у априлу …

Суботица: Власници италијанског „Леонарда” отпустили 60 преосталих радника

5 (5) Суботица – Власник фабрике обуће Антонио Бротини, још у априлу је поручивао запосленима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *