КАД „МАЛОМ ЧОВЕКУ ПУКНЕ“ ФИЛМ Потресан говор радника „Поште“ симбол штрајка (видео)

КАД „МАЛОМ ЧОВЕКУ ПУКНЕ“ ФИЛМ Потресан говор радника „Поште“ симбол штрајка (видео)

4.6
(20)

Штрајк радника „Поште Србије“ уздрмао је целу Србију. Запосленима који су у обустави рада следи суспензија, упућиване су претње и вршени су притисци, али не чуди што је јавност стала на страну радника, поготово када се види снимак који је, на неки начин, симбол штрајка и отпора „малог човека“.

Наиме, интернетом кружи ранији видео-снимак, у којем један од запослених „Поште Србије“ није могао да се одупре емоцијама, већ је пред камерама „отворио душу“ и дао јавности на извол’те све што носи у себи. Штрајкачи све то сада опет проживљавају и видео је актуелнији него икад.

– Ово је раднички бунт! Ово је бунт радника Поште! Не можемо своје породице да прехранимо. Нека Александар Вучић пита колико му брат зарађује у Народној банци и колико они, тамо запослени имају плате. А ми сви носимо торбе од 15 до 17 килограма. Нећу да радим за Александра Вучића и за Немце, хоћу за себе и за своју породицу – причао је радник на ивици суза и изазвао аплаузе свих окупљених.

У даху, ношен емоцијама, неправдом, бесом, запослени је наставио у истом тону.

– Радим од седам сваки дан, нисам закаснио никада у животу. Немам дана боловања. Зимус сам имао запаљење плућа. Колега има запаљење плућа јер нема довољно радника! Срам их било! Сад су нам забранили да пијемо кафу. Је л то људски? Срам их било – рекао је он, а пошто се мало смирио, извинио се за изливе емоција и представио се, „Извините, ја сам Драгутин Јевтић“, чиме је додатно показао скромност.

У Новом Саду, запослени у Пошти су добили велику подршку грађана, који су се окупилли у знак солидарности и тек данас предстоји велики протест.

Коментари који су се могли видети и реакције људи показују да у јавности, ипак, на крају свих крајева, не пролазе спинови, завијања… Већ чиста, огољена истина и искреност.

„Кад малом човеку пукне филм…“, насловљен је овај видео-снимак, а испод су почела надовезивања – „Није он мали, он је ВЕЛИКИ ЧОВЕК“, „Ово је толико потресно. Србија и даље ћути…“, „Браво, храбри човече. Он је победио страх и представио се!“

– Само ми није јасно , шта ми чекамо и докле? Ова подршка радницима Поште треба да значи, ето нас код вас! Солидарност је наша снага!

И уместо да неко заиста чује шта ови људи имају да кажу, уместо да се неко запита над судбинама ових људи и њихових породица, свим радницима „Поште Србије“ који су у обустави рада, следи суспензија са посла и тај број се сада мери са 5.000!

Свима њима је забрањен улаз у објекте поште и обезбеђењу је наређено да их избаци, уколико покушају да уђу.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где су паре?! Радници ЈKПП Лазаревац: 10 год. нисмо добили пензионо и социјално, а књиже уплате! (видео)

Где су паре?! Радници ЈKПП Лазаревац: 10 год. нисмо добили пензионо и социјално, а књиже уплате! (видео)

5 (4) Гости медијских кућа „Центар” и „Србин.инфо”у емисији „Дебата”, коју води и уређује Дејан …

Радници „Фијат пластик” прекинули генерални штрајк на дан, стало склапање аутомобила у Фијат Крајслер аутомобили Србија

Радници „Фијат пластик” прекинули генерални штрајк на дан, стало склапање аутомобила у Фијат Крајслер аутомобили Србија

0 (0) КРАГУЈЕВАЦ – Радници „Фијат пластик” који су започели генерални штрајк, данас не штрајкују …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend