fbpx

Како је Вучић са кредитом који је добио од банке тајкуна Костића обезбедио себи доживотну робију

0
(0)

Пре неколико дана објавили смо видео снимак где је премијер Вучић током подношења експозеа Народној скупштини устао у одбрану ГМО (генетски модификованих организама) и кренуо тако у кампању чији је крајњи циљ доношење закона којим би се у Србији дозволио промет, увоз, узгој и прерада ГМ и производа од ГМО.  Неки су после објављивања тог видео снимка остали у чуду и наводно се питали да ли је могуће да је Вучић те и такве ствари изговорио и да је постао најобичнији ГМО лобиста.

Видео снимак сведочи да је он итекако постао најобичнији ГМО лобиста и не само то. Премијер Вучић је том приликом починио и више кривичних дела са којима је себи и Миодрагу Костићу обезбедио доживотан бесплатни смештај у државној институцији затвореног типа код народа познатијој као ЗАТВОР!

Неколико дана после објављивања тог видео снимка у коме премијер Вучић наступа као ГМО лобиста у јавност је допрела и информација да је тајкун Миодраг Костић преко банке у његовом власништву финансирао кампању СНС-а и Александра Вучића са кредитом у висини од 150 милиона динара.  Фирма “MK Seed”, која послује у склопу “МК Гроуп” Миодрага Костића, је иначе генерални увозник и дистрибутер “Декалб” хибрида кукуруза чији је произвођач “реномирана светска семенска кућа Монсанто”.

Компанија Монсанто је иначе много познатија по производњи ГМО семена и отрова које користи у његовој производњи. Од тих отрова који су нпр. у Бразилу и Аргентини буквално отровали читаве регије тих земља треба само поменути чувени „Roundap“.

Тако у Србији данас имате ситуацију да власник фирме која тргује производима компаније Монсанто, додуше за сада само хибридима и хибридним семеном финансира банкарским кредитом премијера Александра Вучића и његову политичку кампању на протеклим изборима. Штета је а сигурно не и случајност да у Србији не постоји закон који би регулисао трговину утицајем што је у овом случају де факто и де јуре чињенично стање. Да погледамо ипак шта српски закони кажу о ситуацију у којој су се нашли премијер Александар Вучић и Миодраг Костић Коле.

Овде је реч о злоупотреби службеног положаја и једина ствар коју премијер Вучић треба да уради како би себи и Миодрагу Костићу дефинитивно осигурао дугогодишњу робију је да предложи усвајање Закона о промету ГМО који је већ спреман али који се крије од јавности. Чим то уради биће in flagrante delicto и нема тужилаштва на свету које неће смети да поступа по кривичној пријави и службеној дужности у процесуирању почињених кривичних дела. Рекосмо већ да је реч о тешком кршењу и злоупотреби службеног положаја које је уследило зарад стицања материјалне користи. Закон каже следеће: 

Члан 234

(1) Одговорно лице које искоришћавањем свог положаја или овлашћења, прекорачењем граница свог овлашћења или невршењем своје дужности прибави себи или другом физичком или правном лицу противправну имовинску корист или другом нанесе имовинску штету, казниће се затвором од три месеца до три године.

(2) Ако је извршењем дела из става 1. овог члана прибављена имовинска корист у износу преко четиристо педесет хиљада динара,
учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година.

(3) Ако вредност прибављене имовинске користи прелази износ од милион и петсто хиљада динара,
учинилац ће се казнити затвором од две до десет година.“

Ту су наравно и тешка кривична дела којима се угрожава здравље људи а за која су запрећене затворске казне од једне до дванаест година затвора. Премијеру Вучићу и Миодрагу Костићу би било добро да се упознају са Кривичним законом Републике Србије и то посебно члановима 259, 260, 261 и 262. 

Да је премијер Вучић којим случајем политичар у САД завршио би у затвору као рецимо Род Благојевић који је због сличне ствари а која се зове трговина интересом заглавио 14 година затвора и то само по једном кривичном делу док их је наш врли премијер Вучић начинио сијасет.

Српске законе и Устав тренутно на жалост нема ко да спроводи и спровођење важећих закона и Устава ради се селективно и то само онако како одговара велеиздајничкој власти и политичкој мафији у њеном ближем и ширем окружењу.

Тешкој корупцији и криминалу у који је огрезао КОМПЛЕТАН државни врх не може се стати на пут са Агенцијом за борбу против корупције која нема зубе и пише некакве опомене и небулозе које издајници и политичка мафија на власти не дотиче. У Србији треба донети законе за борбу против организованог крминала и корупције какви су рецимо они који постоје у САД а познатији су код као РИКО закони. Поред таквог закона треба донети и закон о пореклу имовине свих политичара на власти и у опозицији коју су од 1990. године били посланици у Народној скупштини или су били део извршне и судске власти и свим повезаним лицима било да је реч о родбини или пословним партнерима.

Од премијера Вучића и Миодрага Костића очекујемо да што пре у скупштинску процедуру унесу Закон о промету ГМО како би Републичком Тужилаштву поднели кривичне пријаве против њих. Доказни материјал је већ спреман па да видимо ко ће то у Тужилаштву имати петљу да те кривичне пријаве одбаци или да их не процесуира!

Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПСГ: СНС прикупља податке исељеника из Србије како би манипулисала гласовима

4 (4) Покрет слободних грађана (ПСГ) саопштио је данас да упозорава јавност да је Српска …

ВЕЋА АФЕРА ОД KРУШИKА: Везе између Вучића, СНС, миграната и шверца дроге!

4.5 (26) Нова афера уздрмала је владајући режим, а у центру се налазе бизнис масовне …

2 Коментара

  1. То што Ви сада спомињете које преступе и које акције предузима Вучић ван својих Уставни и Законских овлашења ради мимо јавне функције од оптег јавног интереса коју је он окупирао и преотео, то је кап у мору. Сви, баш сви уредници, и новинатри се понашају као ретрдирани имбецили ни једном нисам могао да чујем или да прочитам да Вучић са своје јавне функције предедника „Извршне власти Србије“ све што каже и све што заговара или све што спроводи, то ради мимо Устава и Закона Србије те јавне функције од општег јавног интереса. Па ја Вас сад све редом питам, Знате ли ви коме је подчињена и у вазалном устројству „ИЗВРШНА ВЛАСТ СРБИЈЕ. Или још конкретније Шта за Вас представља „ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ СРБИЈЕ“. Ја да имам моћ, моментално бих све који својим дупетом испуњавају како „Извршну власт Србије“ тако и „Законодавну власт Србије“ на затворио него би их изоловао у концентарциони логор. Сви су они за мене задрти комунисти. „Законодавна власт Србије треба да именује, надзире, контролише и санкционише све наше суграђане који својим дупетом испуњавају „ИЗВРШНУ ВЛАСТ У СРБИЈИ“. Од првог дана од кад је Вућић председник „Извршне власти у Србији не да крши и подиништава, већ га игнорише и пљује из све снаге на Устав Србије и закопн Србије. По мојо процени од 1999 године па до данашњих дана сва прав су сведена на количину новца којом располажем, којом Ви располажете све друго је заваравање. Решење за Вучића и данашњи комунизам постоји и ја га знам како и на који начин мирно да се обузда, контролише и санкционише за сву материјалну и сву не материјалну штету коју су нам наметнули јер и ми имамо одговор и на то. Ово је позив за Удруживање и самоорганизовање. позз. ДРАГАНешковић

    • Obuzdavanje komunizma u ovoj situaciji, kada on rizikuje da se razvije u narodnim masama i pokrene Revoluciju, – je apstraktna ideja.Ja smatram modernim dobom ovih, poslednjih sto godina, a upravo je „Oktobarska Revolucija“ kaznila divlji kapitalizam, u Rusiji.Komunizam nastaje tamo gde kapitalizam podivlja do te mere, da postane nepodnosljiv za narodne mase.I upravo je danas takva situacija u Srbiji, gde vise od 800.000 ljudi ne radi, ostali, koji rade, obicno nisu dovoljno placeni ili rade na crno, bez deklaracije i radnoga staza, mladi nam beze u svet, dok penzionerima nedostaje novac za prehranu i za zdravstvenu zastitu.
      Ovde svako ima neke recepte za eksperimentisanje, partije se smenjuju na vlasti, ogrezle u korupciji i privrednom kriminalu…Ja licno smatram da smo mi postali maloletni imbecili koje svako moze da vuce za nos, nemamo ideale i Vodju, ne marimo za svoju drzavu i narod….Sve je otislo niz vodu, cak nemamo cime ni da okrecimo trosnu kucu, da uklonimo parazite i prasinu u kojoj zivimo….Ja gledam Juznu Srbiju, za koju se obicno kaze: „-sto juznije, to tuznije…!“Nije cela Srbija u Beogradu, gde vladaju sposobni Srbogorci, koji se sa drzavom ophode kao predatori i lesinari, itd.itd. To, i drugo stanje stvari, koje ovde ne moze sve da se nabraja, moze i treba da dovede do radikalnih promena u drustvu, neko ce da nam pomaze u tim promenama, mozda EU….mozda Rusija, ako se budemo znali opredeliti…Ili ce nam Ameri pomoci da se dobro pobijemo i tako stavimo tacku na nase postojanje kao nacije.Mi smo navikli da zivimo porobljeni, to nam je u genima, – jedva da dobro zivimo i u familiji, imamo puno negativnih karakteristika, dok smo, inace, vredni i radni ljudi.Medjutim, nemar i nepostenje ce nam se obiti o glavi, – to vec duze vreme traje, i posledice toga ce se odraziti nesagledivo, na svakoga gradjanina i na drustvo, u celini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *