Насловна / Свет / Азија / Кина: Покренута истрага о продаји челика из ЕУ, Јужне Кореје, Јапана и Индонезије по недопуштено ниским ценама

Кина: Покренута истрага о продаји челика из ЕУ, Јужне Кореје, Јапана и Индонезије по недопуштено ниским ценама

Кина је покренула истрагу о продаји челика из Европске уније и Јужне Кореје у тој земљи, што би могло да закомпликује настојања Пекинга да обезбеди подршку Брисела и Сеула у царинском спору са председником САД Доналдом Трампом.

Министарство трговине Кине саопштило је да ће истражити да ли се неки производи од нерђајућег челика из ЕУ, Јужне Кореје, Јапана и Индонезије продају по недопуштено ниским ценама и да ли би требало да подлежу мерама против дампинга.

Кина за сада несупешно покушава да добије подршку из иностранства у спору с Вашингтоном који је повећао царине на увоз кинеске робе, тврдећи да Пекинг наноси штету америчким компанијама крађом или вршењем притиска на њих да предају технологију.

Лидери ЕУ и других земаља критикују Трампову тактику, али многи се и слажу с критикама из Вашингтона на рачун кинеских тржишних баријера и индустријске политике.

Бета

Актуелно

Си Ђинпинг у Риму: Кина жели узајамне трговинске размене и улагања у оба смера

Кинески председник је истовремено у Риму обећао да његов амбициозни пројекат „Нови пут свиле“ неће …

Италија се придружује кинеској иницијативи „Један појас, један пут” упркос претњaма САД

МИЛАНО – Италијански вицепремијер Ђузепе Конте обавезао се да ће Италија бити прва чланица Г7 која …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons