Кнежевић: Владине мере не помажу привреди

0
(0)

Мере које Влада Србије најављује за опоравак привреде предузетници доживљавају као нова оптерећења и те мере у суштини не помажу привреди, изјавио је данас председник Асоцијације малих и средњих предузећа Милан Кнежевић.

Ниједна од тих мера не значи растерећење привреде и све те мере су трошковне, рекао је Кнежевић новинарима у Привредној комори Србије и додао да је најгора од тих мера ново најављено задуживање по моделу подстицајних кредита, јер 70 одсто привреде не може узети те кредите кратке рочности.

Он је истакао да је задужење привреде у време рецесије и пада привредне активности и куповне моћи најкраћи пут за њен колапс и додао да се привредом баве људи да би зарадили и она више неће служити као социјални програм Владе и њених непоузданих мера.

– Стимулисати продају кредита, односно оно што влада ради као банкарски агент је добро за приход банака и приход државе, али ће привреда због тога остати још више дужна – указао је Кнежевић.

Он је оценио да ће један део тих кредита отићи на враћање старих дугова, држава ће имати приход по основу додатних растерећења пореза и доприноса, а привреда ће постати још више дужна.

Кнежевић је рекао да се пре три године, због субвенционисаних кредита, привреда задужила са 2,84 милијарди евра. Он је нагласио и да је ирационална одлука Владе Србије да не отпушта раднике у јавном сектору док траје криза.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *