Плоча са усташким грбом НДХ јуче постављена у центру Београда.

Ко је јуче и како у центру Београда поставио плочу са грбом усташке НДХ

0
(0)

И ова недеља у Србији је почела поприлично бучно. Радикали Војислава Шешеља у Народној скупштини су вербално и насиљем претили народној посланици ДС Александри Јерков која је по националности Хрватица. Јеркова је само додала да су јој од радикала горе и више претили посланици СНС пошто је на Твитер поставила фотографију са претњом коју је добила. Читава та прича око претњи Јерковој у којој су главну улогу одиграли посланици и представници Шешељевих радикала и напредне власти била је само увод у јучерашње постављање плоче са грбом усташке НДХ у строгом центру Београда и то на Топличином венцу код споменика војводи Вуку.

Порука која је остављена Александри Јерков. Обавезно на ћирилици.

Наставак те приче која је кулминирала постављањем плоче са грбом усташке НДХ био је сам Војислав Шешељ који је јуче приликом посете званичне делегације Хрватске Народној скупштини срушио и газио хрватску заставу што је одмах одлично покривено од стране свих окупационих и режимских медија у Србији. Хрватска делегација је због тога прекинула посету Србији што је довело и до малог дипломатског скандала.

Војислав Шешељ

У време док су се сви згражали гажењем хрватске заставе од стране Војислава Шешеља и коментарисали нападе радикала и напредњака на Александру Јерков без велике буке у медијима на Топличином венцу у Београду постављена је плоча са грбом усташке НДХ. Ту усташку плочу са грбом НДХ свечано су поставили председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж иначе по националности Хрват и његов брат Хрват Лука Бариловић. То постављање плоче са усташким НДХ грбом срцу Београда уприличено је приликом отварања Хрватске привредне коморе у Србији.

Плоча са усташким грбом НДХ јуче постављена у центру Београда. Марко Чадеж и Лука Бариловић фото: ПКС

Тај грб те Хрватске годподарске коморе није званични грб садашње Републике Хрватске већ је тај грб исти као и званични сибол усташке Независне државе Хрватске. У то нема никакве сумње јер гоњи леви квадрат у садашњем грбу почиње са црвеним пољем док грб усташке НДХ почиње са белим пољем. Погледајте и уосталом сами на фотографијама које смо поставили па упоредите и просудите.

Званични грб Републике Хрватске. Горњи леви угао почиње са црвеном бојом.
Званични грб усташке НДХ. Горњи леви угао почиње са белом бојом.

Тако је ових дана повика била на Јерков, Јерков, застава, застава, док су у строгом центру Београда у срцу Србије усташке лисице поставиле плочу са званичним грбом усташке НДХ.

Ту су плочу наводно у име економске сарадње поставила два Хрвата. Један домаћи и један из Хрватске. Марко Чадеж и Лука Бариловић. Немогуће је да ни један ни други не знају да је реч о плочи која на себи има званични грб усташке НДХ.

Овако сад. Лепо склоните то сами да ми то не би склањали. Ми то нећемо да скалањамо уз помоћ мацола и чекића. Ко ће бре да вуче мацолу и чекиће по овој врућини. Ставите само неки текст уместо грба. Тај грб ни под каквим условима није добродошао у Србију.

Него да резимиримо. Режимски НАТО спин о гажењу хрватске заставе, дивљим и некултурним Србима, прекид посете хрватске званичне делегације Србији омогућили су удруженим снагама Војислав Шешељ и Александар Вучић. Шешељ је ту по обичају одиграо главну улогу док су остали лепо и како је и планирано одиграли њихове улоге. Највише су опет профитирали Хрвати који су и читаву ствар координирали. Ем су напредну власт а са њом и читаву Србију направили будалама и приказали као дивљаке док је остала мочмчад у то исто време у центру Београда поставила плочу са грбом усташке НДХ. На страну да нико данас ништа не говори о велеиздају Косова и Метохије од стране Вучићевог велеиздајничког и лоповског режима.

Милинко Милинчић

Србија данас

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Град Београд запошљава додатних 150 комуналних пандура да јуре бабе по пијаци

5 (1) Начелник комуналне полиције Иван Дивац изјавио је данас да је објављен конкурс за …

Београд: Комунални инспектори пребили момке који су радили свој посао

4.9 (21) „Претукли су ме комунални инспектори, јер сам им тражио да помере свој џип …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend