fbpx

КО ЈЕ ЛУД А КО ЗБУЊЕН? Војска и држава им се распадају а они промовишу видео спотове?!

0
(0)

На реновираној кровној тераси београдског Дома Војске премијерно су приказани спотови у оквиру промоције добровољног служења војног рока „Направи искорак“.

После више од две деценије, тераса Дома Војске Србије, некада реномирани и међу Београђанима веома популарни „биоскоп под ведрим небом“, поново је отворена за јавност, а тим поводом, програм обогатили су и филмови у црно белој техници Војнофилмског центра „Застава филм“.

Пројекцијама су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, као и представници Министарства одбране и Војске Србије и многобројни редовни посетиоци културних догађања у београдском Дому Војске.

Истичући значај медијске промоције добровољног служења војног рока, државни секретар Министарства одбране Александар Живковић, поздравио је окупљене у име министра одбране Александра Вулина, наглашавајући да се у спотовима „Направи искорак“ виде предности и вредности које стичу млади људи када дођу у Војску Србије.

-После три месеца индивидуалне специјалистичке обуке они се упућују у јединице у којима савлађују више нивое обуке и извршвају задатке у склопу својих јединица. Може се рећи да то представља и одређену врсту социјализације младих људи, који кроз колективни дух и заједничке вредности искаљују своју личност и учвршћују је. Живот и рад у војсци се одвија на основама заједништва, што је вредност коју непрекидно развијамо. Време проведено у војсци није изгубљено време. То је време када се стичу нова знања, искуства, навике, вредности, способности којима држава јача своју одбрану. Зато и овом медијском капмањом позивамо младе људе да се пријаве за добровољно служење војног рока с оружјем и тако савладају нове изазове у стварњу безбедније и боље Србије – нагласио је државни секретар Живковић.

Поздрављајући окупљене, од којих су многи били и сведоци негдашњих изузетно посећених филмских премијера на „крову ЈНА“, начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић истакао је да је у реновирање Дома Војске од приземља до крова – његових галерија и депоа у коме је похрањено скоро 2.000 вредних и уникатних слика, просторија у којима је смештен Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“, па и некада веома омиљене кровне терасе и зидног сата израђеног 1936, последњих десетак година уложено више од 40 милиона динара.

-Напори Министарства одбране и Управе за односе с јавношћу да Дому Војске Србије врате некадашњи сјај се настављају. Ова зграда, некадашњи Ратнички дом нам је остављена у аманет од наших предака, славних ратника из Првог и Другог светског рата и у њој је и 1999. године, за време бомбардовања Србије био један од највећих Медија центара у којима су новинари из земље и света најбрже сазнавали чињенице о последицама агресије. Овај Дом заслужује велики респект свих нас и надам се да ће ова тераса, као и средином сеамдесетих година бити на понос Министарства одбране и Војске Србије, да ће се овде као некада одржавати премијере најбољих филмова и приређивати балови и коктели поводом значајних датума Војске Србије.

На крају вечери, као омаж некадашњем биоскопу на отвореном приказани су филмови Војнофилмског центра „Застава филм“ у црно белој техници „Хигијенске навике војника“ и „Маскирање“, а затим су госте забављали чланови Камерног оркестра Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Вестионлине

Министарство одбране Републике Србије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДИЈАЛОГ: Иван Пајовић и Томислав Kресовић – Завере моћника су откривене и све су тачне! (видео)

5 (1) Гости емисије Дијалог на каналу Славија инфо били су професор Иван Пајовић и …

Вучић криминалцима и партијским ескадронима замењује војно-полицијске јединице Kоманданти јединица “стажирају” у затворима

5 (11) „Благовремененом“ реакцијом Војске Србије мигранти у камповима за избеглице у реону Шида „стављени …

Један коментар

  1. Vojni sindikat ocenio da je stanje u vojsci zabrinjavajuće. Odakle to, kada Wooline ocenio da je vojska najbolja u okruženju po svim pitanjima. On ima problem sa vidom, nije ni služio vojni rok i ne vidi stanje u vojsci, ali može da rukovodi i vodi vojsku. On kao poltron i šlihter držao se za suknju mame Mire, a sada za kaiš tate. Jadna je ta vojska koju on vodi, sramota je da ga čeka postrojena vojska u stavu mirno i ide kao ratni heroj u crnoj uniformi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *