Kо је заиста писао Вучићев „ауторски“ текст у Политици?!

Kо је заиста писао Вучићев „ауторски“ текст у Политици?!

3.3
(3)

Оно Kао Председник (ОKП) ушао је последњих месеци у фазу све скандалознијих јавних иступа. Овај у листу „Политика“, у „ауторском“ тексту који тобож озбиљно утврђује ко је права а ко лажна елита, само је радикална овера непроменљивог радикалског менталитета ОKП.

У тексту недостојном председника било чега, па још једне државе, обрачун са неистомишљеницима превазилази не само уставне оквире ове државе већ потпуно срозава меру политичког и јавног говора. Понижавање, мржња и сатанизација мислећег, образованог и слободоумног дела грађана Србије избијају из сваке реченице. Заменом теза, обесмишљавањем конструктивних критика јавности, ротацијом онога што ову власт чини накарадном и приписивање тога другима, провидан је и баналан начин једносмерне комуникације. Уз озбиљну дилему: коме је овакво обраћање ОKП упућено?

А повод више него погрешан и неубедљив – сумњива академска звања првог српског пандура Небојше Стефановића. Уз мало изненађење, ОKП овај пут није ускликнуо: „Не дам Небојшу!“ (као што није дао Бату, Златибора, Радоичића…).

Прво, да ли је Стефановић вредан овакве бруталне одбране? Kако је и зашто један самохвални „студент генерације“ одлучио да попљуне сам себе и свој академски труд зарад испразне заштите једног сумњивог дипломца и доктора наука? Да ли је у питању манир јогунасте незреле личности или страх од првог човека до себе који о вођи зна превише важног и опасног? Друго, шта је са члановима СНС-а који су на честит начин стекли академско звање, каква се порука шаље њима? Kаква се порука шаље онима који после завршених факултета у таласима одлазе из Србије? Треће, чему толика напредњачка глад за академским звањима ако није битна форма (диплома) већ тобож знање? Па напредњачко незнање и неспособност јесу највећа невоља ове земље – од врха до дна!

Већ месецима, у кампањи без престанка, на мети је неколицина опозиционих лидера, који се по ђуброидима развлаче од лопова до фашиста. У окомљавању на мислећу Србију сад су баш они означени као елита. Искрено, мени се не чине ни као политичка елита. Намерно су са запљунуте листе изостављени академици, доктори наука, професори, писци, доктори медицине и сви они који заправо чине интелектуалну елиту ове земље и који у свакој нормалној држави уживају поштовање и респект. Отуда је овај памфлет и замишљен као још један претећи и мрзитељски акт према онима који не реагују на опсенарство и лагарије ОKП и дружине на власти.

Пошто ОKП сâм није у стању да артикулише сопствену мржњу, позвао је у помоћ свог дежурног и добро плаћеног писца говора и текстова, коме овакви памфлети већ дуже време лако иду од руке. Човека који се труди да остане анониман, па отуда и нећу да му помињем име, из два разлога: његово име може нешто да значи мањем броју људи који га знају као неуспешног новинара предозираног наполеоновским комплексима и, друго, зато што би помињање свог имена у овом контексту он додатно обилно инкасирао. Али то није оправдање за ОKП, јер је такав памфлет потписао, убеђен сам, са великим задовољством.

Дакле, та елитна дружина која сервисира ову власт и наврхвођу из дубоке сенке не говори само о болесном карактеру људи који сатиру ову земљу, који чак о наручиоцу прљавих послова немају добро мишљење, већ о добро осмишљеној екипи домаћих плаћеника који се вешто претачу из једне у другу власт. Без последица и казне. Докле? Одговор би, можда, могли да дају они које нам ОKП свакодневно покушава да наметне као „лажну елиту“. А они ћуте, убеђени да ће те дворске наказе једног дана и њима добро служити.

(извор: београдски-глас.рс / Милан Бечејић)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићеви "успеси" у 2020. - поносу нема места. Напротив!

Вучићеви „успеси“ у 2020. – поносу нема места. Напротив!

5 (4) Александар Вучић је на конференцији за медије одржаној 28. децембра тврдио да је …

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић - Вучић је издајник! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић – Вучић је издајник! (видео)

4.6 (11) Гост ванредног интервјуа на Славија инфо тв био је човек који је разбио …

7 Коментара

 1. I šta sad? Oni će sami sebe pojesti! SNS MEGATREND, pukla kao kikindska þikva !!!

 2. OKP, hahahhaaa, ova je dobra!
  OKP!
  Hahhahahhahahaaaa ….
  Trula fekalija jeste okp, vala, bas dobra definicija.
  Plus, okp je kratica za opsesivno kompulsivno ponasanje pa dvostruko precizno opisuje trulez!

 3. ЕЛИТА КОЈУ НАРОД СЛУША, А НЕ ХАЈЕ МНОГО ЗА ЊОМ?

  Текст под насловом „Елита и плебс“ oд aутора oно kао редседник (ОKП) испада и то да је плагијат. Плагијати у задње време у Србији су престиж, но какав, кићење туђим перјем, интелектуалном крађом и интелектуалном непоштености. Овде треба додати поштеном куповином диплома и папира на лик дипломе. Поставља се питање да ли људи на власти нешто знају? Да, да ли нешто знају осим полтронизма, климоглавства, дупеувлакаштва и плагијаторства. Доказ томе је да смо у десет највећих беда у свету по извештају цењеног „Блумберга“, где је и председник објављивао помпезне накићене извештаје. Као плагијатори познати су свима доктори са плагијатом од доктората: Мали, Стефановић, Шапић, Табаковићка, проблематичне факултетске дипломе: Николића, Стефановића, Грчића, Ђорђевића- возача, а помиње се и Ђурић, чиме је осрамотио деду уваженог професора Н. Пашића, и много других. Набројани обављају одговорне функције у држђави, а успех привреде, образовања, здравства и све области упоредиве са светом, које заузимају завидна задња места су доказ високо интелектуалног рада таквих функционера и плус дигитализоване премијер(к)е у чијем мандату пензије су нарасле, како он(а) каже за 12,5%. По том питању боља је од вође, он повећава пензије свакодневно, а за задњих две године оне нису мрднуле ни за пребијену пару, ваљда зна, те нема потребе да лаже пензионере. То је та елита, а не опозициона елита, а народ-плебс остаје такав какав је, ништа му није боље за задњих седам година, на жалост.

 4. Доктор са Чубуре

  На Земљи паралелно живе два људска соја. Физички се не разликују. Једни имају погон на енергије љубави и то су ствараоци, креативци, градитељи, мотиватори, сви они који више дају другима него што узимају за себе. Други сој ради на енергију мржње. То су грабљивци, отимачи, ратни хушкачи, уништитељи, односно сви који теже да на било који начин употребе друге за сопствену корист. Неразликовање та два соја повлачи одређене консеквенце, почевши од школарине која није јефтина. Згодна ствар код демократије је што се плаћање те школарине разлива на цео један народ уместо само на глупаке који су на одређен начин гласали. Незгодна ствар је што глупаку ни једна школа не помаже.

  • Pozdravijo te Lobačevski. Samo ne znam da li naš OKP čita tu vrstu literture.

   • Доктор са Чубуре

    Браво за паралелу. Лобачевски, руски математичар, показао је да је могуће искључиво математичким средствима доказати постојање потпуно другачијег, нама страног света, а демократија нам је у својој последњој фази тај страни, доњи свет поставила на власт.

  • Ристић Добрица

   Неће проћи дуго, па ће се расправљати ко у глави има плагијат мозга?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend