fbpx

Ко стоји иза „кишобран револуције“ у Хонг Конгу

0
(0)

Протестни покрет Occupy Central формиран у „Хонгконшко-америчком центру“. Американци су студенте-активисте обучавали за реалну побуну под фирмом „продубљивања разумевања између Кинеза и Американаца“

АМЕРИЧКЕ обојене револуције стигле су и до Хонгконга!

Вође прoтестног покрета Occupy Central, који је и данас изводио своје активисте на улице, од јуна организује релативно масовне акције у Хонгконгу. Кинески медији тврде да су „сви Occupy Central прошли специјалну обуку америчких специјлних служби“.

„Револуција ружа“ у Грузији, „наранџаста револуција“ у Украјини, „револуција лала“ у Киргизији, „арапско пролеће“… Само се називи мењају, а суштина је иста.

У свим овим случајевима су „међународни експерти“- уз помоћ анонимних богатих покровитеља – обучавали младе људе у тим земљама. Учили су их тактици извођења протестних акција, стратегији преговарања са властима, деловању преко социјалних мрежа.

Све наводно само зарад „ширења демократских вредности и слобода“. А заправо: због промене власти у „нанишањеним земљама“.

Из Пекинга се тврди да је и сам Occupy Central формиран у „Хонгконшко-америчком центру“. Сасвим конкретно: да су Американци студенте-активисте обучавали за реалну побуну под фирмом „продубљивања разумевања између Кинеза и Американаца“.

Утврђено је да су од од „студентских активиста“ тражили да „потпомажу демократске промене“, обећавајући им могућност школовања и живљења у САД.

„Семинаре“ су посећивали сарадници америчког генералнг конзулата у Хонгконгу.

Руководилац „Хонгконшко-америчком центру“ – Мортон Холбрук – обавештајац је са 30-годишњим стажом.

Кинески медији указују на блискост Холбруковог центра са хонгконшким медијским магнатом Џимијем Лајом који потпомаже опозицију, а близак је са бившим министром одбране САД Полом Вулфовицом.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како су комунисти опстали у Србији упркос малој подршци у народу?

5 (1) У ономе што данас подразумевамо под Републиком Србијом, комунисти нису имали велику подршку …

Сада је само питање дана када ће Кина послати војску у Хонг Конг да угаси отворену побуну (видео)

0 (0) Учесници протеста у Хонгконгу су упали у зграду локалног Парламента, јављају медији. Полиција …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *