Владајућа коалиција пред распадом, Вучић већ спремио Тадића као замену за Дачића!

0
(0)

Београд — Последњих дана све су чешће варнице у јавности између коалиционих партнера у Немањиној 11. Случај Бранка Лазаревића могао би још више да закомпликује односе.

И док се јавност готово свакодневно бави прљавим вешом који наизменично износе социјалисти и напредњаци, у Влади тврде да ове међусобне критике нису тема на њиховим састанцима и седницама.

Последњи случај који би могао да закомпликује односе коалиционих партнера јесте случај једног од некадашњих најближих сарадника Ивице Дачића, Бранка Лазаревића.

Подизање оптужнице против Бранка Лазаревића, бившег шефа кабинета министра полиције Ивице Дачића отворило је питање куда иде владајућа коалиција. Некадашњи коминистар полиције, адвокат Божо Прелевић, не очекује да ће случај Лазаревић угрозити ову Владу, али сматра да може бити непријатан за сваку партију, у овом случају СПС.

„Могло би да се постави питање и Ивице Дачића, али се то питање може поставити и око Галенике и око Азотаре и осталих предмета који су процесуирани где су људи били у притворима па се то питање није поставило, јер је господин Дачић то доста добро амортизовао. Дакле, нема овде никаквих нових информација које су биле непознате пре формирања нове Владе“, каже некадашњи коминистар полиције Божо Прелевић.

Може ли случај Бранка Лазаревића погоршати стање у коалицији, питање је на које потпредседница Владе и потпредседница СНС-а Зорана МИхајловић не жели да одговара. Тврди и да нема свађе међу коалиционим партнерима.

„Када дође време да се разговара о било каквим политичким односима између политичких партија, то неће бити у Немањиној 11, то ће бити политичке странке, односно наши органи на којима ће се разговарати“, каже потпредседница владе Зорана Михајловић.

И док се у јавности нагађа да је лидер социјалиста Ивица Дачић у странци забранио полемику с коалиционим партнерима, министар енергетике и члан Председништва социјалиста Александар Антић не жели да говори о овоме.

„Ја сам министар енергетике и могу да одговарам на питања из те области“, наводи Антић.

Гостујући у Кажипрсту на Б92 главни и одговорни уредник листа „Данас“ Зоран Пановић рекао је да би после свега што се чуло у јавности странка Ивице Дачића требало да затражи разјашњење свог статуса у коалицији.

Премијер Александар Вучић претходних дана није желео да говори о коалиционим размирицама, наводећи да су то страначки ставови и да Влада добро ради.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

Патријарх Амфилохију: Чујем да ниси пожељан у Београду

5 (2) Први пут по окончању избора у Црној Гори, у седишту Патријаршије у Београду …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *