Насловна / Србија / Ко заташкава погибију радника?

Ко заташкава погибију радника?

Удружени синдикат Србије Слога затражио је хитну смену и пензионисање Радоша Миловановића, директора фабрике „Милан Благојевић – наменска“ из Лучана и завршетак истраге летошње погибије двојице радника ове фабрике.

Синдикат тражи смену директора Наменске у Лучанима

– Потпуно је невероватно да је истрага у некаквој предистражној фази, што указује да постоји намера да се цео случај заташка и заборави – каже се у саопштењу синдиката.

Такође, тражи се и одговор на питање: ко и зашто наставља да игра руски рулет са животима радника и њихових породица у Лучанима, због чега ће неко морати да одговара кад-тад.

Осим тога, синдикат фабрика наменске индустрије широм Србије одлучио је да организује једночасовни штрајк упозорења због неслагања са предложеним одредбама Закона о наоружању и војној опреми, као и начином на који се по хитном поступку овај Закон уводи у скупштинску процедуру.

З. Г. М. – Вести

Актуелно

Протест бивших радника, суд дао рок државном ПKБ-у да се изјасни о привременој забрани отуђења имовине (видео)

Судија је дала рок од осам дана ПKБ-у у државном власништву да се изјасни поводом …

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ! У Србији уместо у WC шољу раднице врше нужду у кутију

Да би одећа и обућа стигла до бљештавих шопинг-молова, раднице у појединим загушљивим фабрикама у …

Један коментар

  1. Зар тај “ незаменљив кадар “ и даље пали и жари Лучанима? Матором се усладила власт и наравно у спрези са одређеним центрима моћи, покушава да заташка ствар. А није му то једина трагедија у фабрици!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *