Кога ти смрдо представљаш када ти смета раст како кажеш „националистичке и популистичкe реторикe у Србији у Европи“

0
(0)

ШЕФ Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт оценио је данас забрињавајућим све присутнију националистичку и популистичку реторику како у Србији, тако и широм Европе.

Девенпорт је за Радио-телевизију Војводине оценио да је европски комесар за суседство и политику проширења Јоханес Хан у праву зато што је забринут због предстојећих председничких избора у Србији и ризика од јачања националиста.

„Мислим да је он наравно у праву, није тако само у Србији. Видимо у овом периоду још чешће националистичке изјаве, националистичку и популистичку реторику, није то феномен само у Србији, већ широм Европе… То је наравно забрињајвајуће“, рекао је Девенпорт и додао да је битно да се сви труде да објасне грађанима зашто је европски подухват битан за њих.

Коментаришући споразум о телекомуникацијама, који су постигли Београд и Приштина, Девенпорт је рекао може бити подстицај за напредак у другим аспектима спровођења бриселских споразума.

„Поздрављам најновији споразум, мислим да је то резултат великих напора свих страна, њиме је осигуран троцифрени број и несметан рад ‘Телекома Србије’. То може бити подстицај за напредак у другим аспектима имплементације бриселског споразума“, рекао је Девенпорт за Радио-Телевизију Војводине.

Он је оценио да је кључно да тај споразум буде примењен у складу с предвиђеним роковима.

Девенпорт је казао да ће ЕУ инсистирати на примени сваког елемента бриселског споразума, нарочито дела о Заједници српских општина и о енергетици.

Он је рекао да је формирање ЗСО обавеза за Албанце на Косову.

„Ми ћемо инсистирати на томе, треба да се имплементира сваки елемент бриселског споразума, наш задатак је, као Европске уније, да наставимо да подржавамо разговоре Београда и Приштине“, додао је он.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протест противника антикорона мера и вакцинације у Бечу, затражена оставка премијера Курца

5 (5) У центру Беча данас после подне је одржан протест противника “корона” мера и …

Бриселски ветар у леђа мађарској опозицији за рушење Орбана

5 (3) Брисел има велики интерес да непослушног суверенисту Орбана, који му је трн у …

Један коментар

  1. Усвајањем одредбе из Кривичног законика која предвиђа да је негирање геноцида кривично дело, Србија ће се ускладити са европским документима, поручила је министарка правде Нела Кубуровић. До краја године требало би да буде усвојен Закон о бесплатној правној помоћи, додаје министарка Кубуровић.

    „На овај начин испуњавамо обавезу из одлуке Савета ЕУ којом је прописано да свако негирање геноцида, које је предвиђено Статутом Међународног кривичног суда представља кривично дело. Овако испуњавамо своје обавезе према европским документима“, рекла је Нела Кубуровић новинарима у парламенту.

    БРАЋО И СЕСТРЕ, ЈОШ ДО НОВЕ ГОДИНЕ МОЖЕТЕ ДА КАЖЕТЕ У СРБИЈИ ДА СРЕБРЕНИЦА НИЈЕ БИЛА ГЕНОЦИД, ПОСЛЕ НОВЕ ГОДИНЕ ЗА ТУ ИЗЈАВУ У ЗАТВОР ДО 5 ГОДИНА.

    ОВИМ ЈЕ СРБИЈА И ПРАВНО ОЗВАНИЧИЛА КОНСТУИСАНИ ЗЛОЧИН У СРЕБРЕНИЦИ КАО ГЕНОЦИД.

    АЛИ ТО НИЈЕ СВЕ, ОБЗИРОМ ДА ЈАСЕНОВАЦ НИЈЕ ПРОГЛАШЕН ГЕНОЦИДОМ У МЕЂУНАРОДНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА, НЕЋЕТЕ СМЕТИ НИ ТО ДА ПОМИЊЕТЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend