Beograd 03.06.2003. Centralnog zatvor (CZ) u Beogradu, celije, kantina, samica, dvoriste, berbernica, zubar foto : Aleksandar Andjic

Батали ти издајниче шупље приче о путовању у САД и ЕУ, тебе због издаје чека ЗАБЕЛА!

0
(0)

Премијер Србије Александар Вучић поручио је у среду да ће Влада Србије, док је он њен председник, водити веома одговорну и озбиљну политику – политику рада, темељних промена, а да Европљане брине популизам, неодговорност, и најавио да ће бити међу првима који ће ступити у контакт са новом америчком администрацијом.

Вучић је, поводом изјаве европског комесара Јоханеса Хана, који је исказао забринутост због могућности раста националистичке реторике пред председничке изборе у Србији, захвалан комесару што искрено брине о Србији и Западном Балкану, као и да је ЕУ забринута за стање у Европи.

– Мени се чини да и после последњих догађаја у Италији то иде у тешком смеру, само ми морамо да се питамо што се томе радујемо као народ. Шта нам је смешно, чему се радујемо и шта нама европска нестабилност доноси било какво добро – поручио је Вучић.

Нагласивши да то не може да разуме, Вучић је указао да нама неће бити боље ако је код других горе, јер што Европа има већи раст то је боље по нас, пошто ми 65 одсто наших роба извозимо у ЕУ, а то неки људи неће да разумеју.

– Мене брине неодговорност према нашој будућности и очекивање да нам неко други реши проблеме. Понекад ме све подсећа на филм „Три карте за Холивуд“: „Е, данас су победили наши – не, ја сам рекао да су победили моји“, или „Боља је вотка од кока-коле и обрнуто“. Доста с тим. Морамо да радимо на свом развоју. Ништа нам неће пасти са неба – подвукао је Вучић.

Премијер је, с тим у вези, поводом штрајкова, поручио да могу да штрајкују колико год хоће, а да ће држава да троши само колико је зарадила, као и да можемо да вредимо и живимо колико будемо радили, а да нам нико са стране не може донети спас.

Никада Срби нису били задовољни

Вучић је казао да неодговорни однос подсећа на неке од хумористичких филмова и серија, а да последице таквог понашања могу бити трагичне.

– Мислим да је потребно пре свега да се понашамо одговорно, размишљамо о будућности, раду, и резултатима свог рада. То да некога мрзите и критикујете – биће тога увек у Србији. Никада Срби нису били задовољни. Чини ми се што је земља нормалнија, уваженија и цењенија у свету, што по свима постижете све боље резултате, то ће све више отпора бити и мржње – рекао је Вучић додајући да разуме изјаву Хана да нам је потребан мир, стабилност, да нам је потребан разум, а да ће Влада да покуша све да уради у том правцу.

Премијер се смејао у Казахстану

Вучић је рекао да је, пошто је у Астани имао прилике због велике временске разлике, да прочита одређене изјаве, и да је могао слатко да се насмеје када се види колико је ту незнања, неодговорности и неозбиљности.

– Изаберите те који не знају разлику између дефицита и јавног дуга, и сваки дан што су гласнији себи изгледају много јачи и паметнији, али то нема везе са реалношћу – истакао је премијер додајући да нема времена да се бави глупостима и неистинама, док неки имају времена на претек да се баве тиме.

Сећате се Грчке?

Указао је да су код нас страшно популарне све идеје које доносе неодговорност и које су под мотом „неко други ће да нам реши проблем“.

– Сећате се када је кренула прича о томе да нећемо ни ми да плаћамо дугове када је кренула криза у Грчкој. Ја сам стао и први рекао да идемо у тешке мере, а не у то да се камењем гађају полицајци и бацају Молотовљеви коктели. Неће ништа да падне с неба. Те поруке „све су наша браћа победила“ и сада ће да падају паре с неба су неодговорне. Каква браћа свуда? Сви су нам пријатељи и све поштујемо, али само ми својим радом и трудом можемо да се променимо. Када ми то сви будемо разумели, живећемо много боље и резултати ће бити бољи, а и бићемо цењенији – поручио је премијер Србије.

Први ћу да се јавим Американцима

– Мој приступ је наш рад, наша одговорност, наша земља да иде напред, а не то да морамо да чекамо како ће нешто да нам падне с неба и неко да нам поклони нешто, јер то нико неће учинити – указао је Вучић.

– Када будемо то разумели оставићемо „Три карте за Холивуд“ у прошлости, томе ћемо се смејати, а не са неком врстом тихе језе посматрати и плашити се да је то неки „повратак у будућност“ – казао Вучић.

Премијер Србије је пренео да ће бити међу првима који ће ступити у контакт са новом америчком администрацијом, вероватно међу првима у региону.

Танјуг, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: Не дам Гашића и Лончара! Па неће Вучићу ни ћуран на свадбу али ко га пита!

0 (0) Београд — Премијер и председник СНС Александар Вучић изјавио је да стоји уз …

Косово и Метохија у равни са Падињаком и Забелом

0 (0) У многобројним текстовима посвећеним подршци и свесрдном одобравању „коначног“ отпочињања решавања косовског проблема …

Један коментар

 1. Интересантан коментар, Ви као и обично честити , одмерени, умерени у изјавама и трошењу …..
  Народ пакосан ,зао, трошаџијски настројен, лењ….
  Ја вас жалим премијеру забазали сте у балканску каљугу , у елегантним италијанским ципелама, и ето проблем…
  Примитивни српски паор код кога су ваши партијци ишли по сигуран глас, сада тражи новац за сетву који им по закону припада….
  Новца нема јер су га појеле партијске вашке намножене , удуплане…. Рецимо Аеродром Београд има дупло више запослених , него што је имао пре ваше забране запошљавања у јавном сектору, како премијеру? Јели то неко недај боже не поштује законске уредбе, или то ви дајете благослов за тако шта??? У ЕПС-у кажу да немају гдре да седну??? ЈВП напуњено….. Ја споменух ових неколико јавних предузећа која су баш примамљива вашем партијском кадру… Привредне субјекте сте без пардона погасили јер нису у стању да послују, није вас много брига било за запослене, али гле јавни сектор ждере милијарде увећава бројност, извлачи из највиталнијег дела енергију, са зебњом да и то мало погаси, ви по нову милијарду у арапски свет…..
  Баш сте ме убедили да радите за добро Србије, ви вредни и предани у скупљању чланства и чланарине. Волела бих да више не радите, јер би тако сачували неку шансу да Србин: сељак, радник, уметник, нешто уради…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend