fbpx

Коло смрти и балкански путеви дроге

0
(0)

Куманово и Македонија су протеклих недеља у центру пажње свих на југо-истоку Европе. У већини западно-европских медија веома се слабо извештава о терористичком нападу шиптарских терориста на суверену европску земљу. Коментари званичника ЕУ, НАТО и већине представника западних земаља своде се на благо и поприлично неумесно и безобразно коментарисање читаве ситuације. Шиптарски терористи су проглашени за урбану герилу, несхваћене борце за слободу и сличне небулозе које се сервирају из западних пропагадних центара. Иако је реч о терористичком нападу на суверену европску земљу до којег је дошло путем инфлитрације терористичке групе коју су већим делом сачињавали шиптари са Косова и Метохије. Дакле не ради се о аутохтоном шиптарском становништву из саме Македоније и некаквој герили већ је реч о терористима коју су напали суверену eвропску земљу.

У САД готово да и нема коментара на терористички напад у Македонији и они се своде на празна и сувопарна дипломатска саопштења. Терористичка група која је са Косова убачена у Куманово и западну Македонију прошла је кроз сектор Косова који „контрoлише“ америчка војска. Реч је о терористичкој групи која је бројала више десетина до зуба наоружаних припадника који се се веома лагодно и лако ушетали у Македонију.

droga-g

Оно што је прошло готово незапажено је информација да је оружаном обрачуну у Куманову претходила акција македонске специјалне полицију у селу Отија у близини Куманова а у којој су припадници македонских снага безбедности извели рацију на нарко дилере. Та акција македонске специјалне полиције почела је између 4 и 5 сату ујутру у суботу. После те полицијске рације у којој су ловљени нарко дилери у селу Отија (општина Куманово) дошло је до терористичког напада у самом Куманову.

Акција шиптарских терориста у Куманову изгледала је од самог почетка веома нелогично. Сасвим је сигурно да је акција шиптарских терориста требало да буде ограниченог карактера и да је њен главни циљ требало да буде одвлачење македонске полиције из села Отија и њихово везивање за терористичку групу која је започела да пуца по снагама безбедности у самом Куманову. Шиптарски терористи и њихове газде нису се надали жестоком одговору македонских снага безбедности које су веома брзо и донекле ефикасно окружиле већи део те терористичке групе у насељу Диво где су се терористи ушанчили на брду које је над тим читавим насељем како би одатле што лакше могли да пружају отпор. 

kumanovo-tanjug

Македонске снаге безбедности су већ у току послеподневних сати у суботу успеле да разбију и неутралишу већи део те терористичке групе где је њих 14 ликвидирано, њих тридесетак се предало а остатак је некако успео да се на време извуче из окружења македонских снага безбедности.

Поставља се наравно питање мотивације тих терориста. Свашта се може чути, видети и прочитати када је та мотивација у питању а аутору овог текста се чини да нико није дао и нашао прави одговор. Та мотивација је прилично једноставна а своди се на прво правило капитализма по Рокфелеру „заштити своју инвестицију“. Више је него извесно да је македонска полиција акцијом у селу Отија била веома близу веома крупне заплене наркотика било да су се ти наркотици налазили у том селу или негде у близини. Власника ускладиштеног хероина ухватила је паника и одлучено је да се инвестција и оружано одбрани. Мора да је реч о поприлично великом складишту наркотика када је одлучено да се у борбу против македонских снага безбедности пошаље преко 50 добро наоружаних терориста. Веома је могуће да и сами Македонци нису били свесни нити су знали на чијем и каквом се трагу налазе.  Оно што треба да их утеши је чињеница да је извор информације на основу које су они направили рацију и потеру за нарко дилерима имао веома квалитетну и добру информацију.

Многи заборављају да је Косово и Метохија заједно са западном Македонијом највеће складиште наркотика у Европи где у сваком тренутку има између 7 до 10 тона хероина спремног на транспорт на тржиште западних земаља. Тим балканским путевима дроге где се Куманово налази на веома важној и за нарко дилере неуралгичној тачки годишње се пребаци између 150 и 200 тона хероина вредног десетине милијарди долара. Косово и Метохија је место где долази до финалне прераде опијума у веома квалитетан хероин и на том се простору по неким проценама налази око 12 великих лабораторија за прераду хероина.

eulex-kosovo-heroin-eu

Акција шиптарских терориста није била усмерена на стварање Велике Албаније, дестабилизацију Македоније и сличне ствари које слушамо ових дана. Шиптарски терористи су штитили свој производ и робу како не би пала у руке мекедонске полиције. То наравно потврђују и имена терориста који су ликвидирани и оних који су ту терористичку операцију водили. Они су веома блиски и припадају шиптарским политичким и криминалним фисовима са Косова и Метохије. Вође терористичке операције у Куманову припадају шиптарским нарко фисовима који су и стајали иза покретења читаве операције. Не да би стварали Велику Албанију већ да би једноставно заштитили своје инвестиције којима су се македонски полицајци веома близу примакли.

Више је него јасно да постоји синергија интереса између западних земаља било да су у питању земље ЕУ или САД и шиптара али је веома мала вероватноћа да су они издали директан налог за терористичку акцију у Куманову било због стварања Велике Албаније или пресецања гасовода који би из Грчке преко Македоније и Србије требало да транспортује руски гас до Европе. Више је него сигурно да су КФОР и припадници западних обавештајних служби које делују на простору Косова и Метохије и Македоније знали да се нешто спрема али да су опортуно чекали да виде какви ће бити резултати терористичке групе која је убачена у Куманово. Њима наравно не би сметало да су шиптарски терористи успели да пресеку комунакације у Куманову и да су их ставили под своју контролу. Шиптарска терористичка група убачена у Куманово није имала подршку локалног шиптарског становништва што значи да ту није активно припреман терен за оружану побуну.

protettoratomafie5001

Шиптари неће и не могу кренути у разбијање Македоније пре него што остваре демографску надмоћ над територијом коју би да одцепе и припоје тој Великој Албанији. У региону Куманова их има тек око 25% што им је отприлике и проценат у читавој Македонији. У случају општег рата шиптари би насупрот себе имали ситуацију да би на сваког њиховог борца бар када је територија Македоније у питању однос био 3:1 у њихову штету. То је тренутно за њих превелики залогај чак и када би добијали појачања са Косова и Метохије јер не треба заборавити да евентуална појачања која би са Косова одлазила у Македонију остављала поприлично велику празнину коју би веома лако могли да попуне мали зелени људи. Ту су наравно и бугарски националисти који сасвим је сигурно не би стајали по страни да дође до општег рата у Македонији. Шиптари би тако почели рат против Македонаца а завршили би га ратујући са Македонцима, Бугарима и Србима што значи да би чак и уз подршку НАТО пакта могли да беру кожу на шиљак. Јер не би пресецањем комунакација у Куманову од југа била одсечена само Србија и не би био само пресечен гасовод са југа. Од југа би биле одсечене и НАТО снаге на Косову и Метохији које би се тако нашле у веома незавидној ситуацији.

Шиптарски нарко фисову контролишу између 40 и 75 одсто трговине хероином у западно-европским земљама где је њихов годишњи профит који остваре негде између 7 и 12 милијарди долара. Са тим и таквим новцем веома је лако корумпирати и купити било политичаре било припаднике полиције што се и веома пластично може видети на примеру самог Косова и Метохије и рецимо Црне Горе. Било да је  реч о локалним јајарама, јајарама из ЕУ или онима који долазе преко баре. 

heroin-zaplena

У време док су српске снаге безбедности биле присутне на Косову и Метохији шиптарски нарко фисови нису успевали да на западно нарко тршиште годишње пребаце више од 3 тоне хероина. Данас се та бројка мери десетинама ако не и стотинама тона. Као што је познато данас територију Косова и Метохије контролишу НАТО и ЕУ који у протеклих 15 година нису имали нити једну значајнију заплену наркотика на том простору иако се налазе на најважнијој тачки блаканског пута дроге.

Зашто је то тако треба питати њих а поприлично смешно делује кмечање Маје Коцијанчич представника за штампу ЕУ комесара Јоханеса Хана која захтева да се пронађу одговорни за организовање терористичког напада у Куманову. Било би им изгледа превише једноставно да то питање упуте било Интреполу било Еуполу.

Праве се Енглези па им изгледа није јасно да су ту читаву операцију наредили њихови стратешки партнери са Косова и Метохије са којима су недавно почели преговоре о придруживању ЕУ.   

 

Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мирослав Алексић: Поднећу кривичну пријаву против заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић

4.5 (11) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће поднети кривичну пријаву против …

ИНТЕРВЈУ: Зоран Божиновски – Ово су највећи мафијашки картели на Балкану, имају милијарде! (видео)

5 (8) Гост Славија инфо тв био је Зоран Божиновски новинар који је протеран из …

Један коментар

  1. Svaka cast za tekst. Rokfeleri i njihova satanisticka klika brani svoju narko-investiciju, jer im je droga preko potrebna za drzanje u pokornosti njihovih slugana – politicara i estradnih „zvezda“ sirom sveta, koji vode narod sveta u ponor….
    Da nisu toliko ljudi navukli na drogu, ne bi nikad uspeli svet drzati u saci, kao sada…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *