fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Колумбо: Српска привреда клеца

0
(0)

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је у среду да је стање у Србији теже него што се до сада могло чути, јер су сви рачуни из претходних деценија дошли на наплату и најавио одговорне, а не популарне мере за ублажавање кризе.

„Српска привреда није на ногама, она клеца“, рекао је Вучић у Кажипрсту Б92.

Он је рекао да ће се СНС залагати за решавање питања предузећа у реструктуирању, реформу државне управе и неупоредиво већу финансијску дисциплину и контролу расхода буџета.

Када болујете од тешке болести не смете да се предате, већ морате да се борите, приметио је Вучић, истичући да су рачуни које смо сами направили дошли на наплату.

„Имамо 400 фрми које, не рачунајући НИС, Филип Морис и БАТ, које учествују са 45 одсто буџета, а са те три и скоро 60 одсто попуне буџета, а од тих 400 не постоји три које нису презадужене, а 80 одсто буџета нам пуни свега 1.000 фирми“, прецизирао је Вучић и навео да када се види да су те фирме узимале кредите у 20, па и 25 банака онда је јасно колико је болесна српска економија.

Он је рекао да на то треба додати чињеницу да има 41,5 хиљада запослених у локалној администрацији, да државна администрација има 28.400 запослених и то без јавних служби и установа, полиције и војске, где има још 48.000,..

„Ко то и која то привреда да издржи? Српска привреда није на ногама, она клеца“ упозорио је Вучић.

Он је је рекао да по питању мера жели да се консултује са свим домаћим и страним стручњацима, представницима институција, и подвукао да је много важније да се донесу добре и одговорне мере него да се жури.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Свет је полудео, систем је сломљен

0 (0) Западне централне банке штампају новац у великом обиму покушавајући да одрже економски раст, …

Држава жели да зна ко вам шаље паре из Немачке: Нови закон уводи ред у дознаке

3.3 (3) ИМЕ свакога ко шаље новац из Србије, било да је прималац у земљи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *