Коме се то молиш Дачићу?

Коме се то молиш Дачићу?

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствоваће 7. фебруара у Вашингтону 61. Молитвеном доручку који организује амерички председник Барак Обама, објављено је на сајту Владе Србије.

Дачић присуствује традиционалном скупу у Вашингтону сваке огдине од 2010. када је први пут на тај догађај позван неко из Социјалистичке партије Србије. Како пише београдска штампа, председник Србије Томислав Николић одбио је позив да присуствује традиционалном молитвеном доручку.

Национални молитвени доручак је традиција стара 61 годину. Сваког првог четвртка у фебруару у Вашингтону, у заједничкој молитви окупљају се председник САД, чланови Конгреса, амерички политичари и војни лидери, и гости из стотинак земља.

Традиција организовања Националног молитвеног доручка почела је у време председника Двајта Ајзенхауера 1953. Тадашњи сенатор Френк Карлсон из Канзаса је
спонтано позвао Ајзенхауера у Сенат на заједничку молитву за успех његове владе.

Првобитна идеја да се политичари – и из власти и из опозиције, заједно моле за мир и успех САД, прерасла је у међународни молитвени доручак на који се поред домаћих позивају и светски лидери и политичари, да се заједнички моле за мир у свету. Национални молитвени доручак траје неколико дана, окупља око 3.500 гостију и састоји се из низа састанака, ручкова и вечера, али је централни догађај доручак у четвртак на којем су говорници председник САД и један гост чији се идентитет не открива до последњег часа.

На прошлогодишњем скупу, поред Дачића који је био потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, из Србије су дошли и тадашњи шеф дипломатије Вук Јеремић и министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић и лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић, као и принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина.

 

БЕТА

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић уништава социјалисте док Дачић глуми његову дворску луду

Вучић уништава социјалисте док Дачић глуми његову дворску луду

Највећи део руководства Социјалистичке партије Србије, коју предводи Ивица Дачић, „интимно жели“ свог кандидата за …

Док вама прете закључавањима вођа и екипа на челу са дворском лудом Дачићем роксује по Косјерићу (видео)

Док вама прете закључавањима вођа и екипа на челу са дворском лудом Дачићем роксује по Косјерићу (видео)

Председник Србије Александар Вучић, његов син Данило и министар саобраћаја Томислав Момировић отишли су јуче …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *