fbpx

Комунална милиција ће „тренирати строгоћу”

0
(0)

Упркос противљењу већег дела јавности, посланици владајуће коалиције усвојили су закон да досадашња комунална полиција промени назив у комунална милиција, уз образложење да назив полиција припада само органима МУП-а и министарства одбране.

Истовремено, омогућено је да и општине могу формирати своју комуналну милицију „ради децентрализације власти”, како каже министар за локалну управу Бранко Ружић.

Они који конкуришу за комуналну милицију биће подвргнути, како кажу надлежни, строгим проверама психолога, психијатара, социолога… Тиме би се превенирали инциденти између комуналне милиције и грађана, што се раније често дешавало.

Закон је изгласан, мада су се чланови дела опозиције противили, тврдећи да ће доћи до злоупотреба у виду партијског запошљавања и репресије коју власт може да примени, користећи баш комуналну милицију.

Комунални милицајци могу носити униформу, а не морају. Биће наоружани палицама, бибер-спрејом и лисицама. Моћи ће да спроводе грађане у специјалне просторије на саслушање и да их предају прекршајним органима; да зауставе возаче и претресају пртљажнике аутомобила, не дајући никакво образложење за то.

А прича да ће успоставити ред у урбаним срединама и да ће применити законске одредбе против оних који закон крше – не пије воду. Шта су радили последњих десет година у вези са тим, осим што су долазили у конфликтне ситуације са грађанима?

Др Мирослав Тодоровић,
Београд

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Због непрописног паркирања, комунални милицајци Београђанину претили, увртали му руку, претресали га и ухапсили, а нестала му је и коверта са 150 хиљада динара

5 (25) Како се једно непрописно паркирање претворило у драму, у којој главне улоге имају …

Париз: Полиција пендрецима и сузавцем на „жуте прслуке“ (видео)

0 (0) Париска полиција користила је данас сузавац да би растерала анти-владине демонстранте који покушавају …

2 Коментара

  1. Г’Вучићу уведи војну дилтатусру. Буди други Пиноче, у држави само регрутујеш нове снаге реда. А главни кривци за јад, беду, сиромаштво 80% грађана криви сте лично Ви и комплетна Влада. Шта има онај издајник Ружић да прича, заједно са Дачићем и цјелим сбдашњим СПС-ом, продали и издали свога шефа Слободана Милошевића. Помиње дотични Ружић, да ће сви који буд конкурисали бити подвргнути. Психолошкзм проверама, и свим другим видовима.психо провере. А шта је са вама који водите ову , моју вољену СРБИЈУ. Да ли сте ви из владе, били на психијатриским прегледима? Не нисте и то је кључно питање, за васцјели СРБСКИ народ. Прво ви на психијатриске прегледе, страних неутралних психијатара и психолога. Па онда шаљите кандидате, који буду конкурисали у Комуналној Милицији. Много сте се заиграли, господо из власти. Донесите закон, да можете да нас убијате као дивље звери. Неби ме зачудило, да и то урадите. „СВАК ЈЕ РОЂЕН ДА ПО ЈЕДНОМ УМРЕ, ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА“. Ви ћете бити упамћени, као највећа брука предивног СРБСКОГ народа.

    • Zivim u ulici u Bg gde je zabranjen saobracaj,ulazak vozila a danonocno se izmene 100 automobila,a komunalna je nadlezna.Mrzi ih da dodju a kazu da nemaju dovoljno zaposlenih,a resenje nemaju.Tako mi stanari trpimo torturu i jednih i drugih,a kupili stanove radi tisine mira.To je Bg,zar ne?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *