fbpx

Комунални полицајци тукли избеглицу! (видео)

0
(0)

Припадници Комуналне полиције претукли су Мијата Лакетића, избеглицу са Косова, само зато шšто је продавао конзерве на импровизованој тезги испред зграде Старог Меркатора у Новом Београду.

Како сазнајемо од сведока инцидента, Лакетић је на тезги дрžжао четири-пет конзерви које је продавао. Како каžже Драгиња Тодорчев, која је видела шšта се десило, комуналци су изненада напали човека.

– Продавао је конзерве када је наишšло неколико комуналаца. Рекли су му да се склони, а он је одговорио да неће, да му пишšу пријаву и да ће да одговара. Скочили су на њега, оборили га на земљу и почели да му заврћу руку. Видели смо да су му ставили неку кесу, најлон преко главе и замотали. Мислили смо да ће га удавити – у šшоку је испричала Тодорчева.

Несрећног човека спасио је полицајац који је из правца оближžњег суда пролазио поред тезги испред Старог Меркатора.

– Ови комуналци су вукли тог човека. Налегли су на њега и да није било тог полицајца који га је спасио, ко зна šшта би било. Он их је раздвојио и спасио. Нико од осталих продаваца који су се налазили у близини није хтео или није смео да му приђе и помогне. Сви су у šшоку у прво време гледали шšта се деšшава. Да није овог полицајца šшто га је спасао, ко зна шšта би било – кажžу сведоци инцидента.

Један од комуналаца који се највишšе истакао у нападу на несрећног човека, када је видео полицајца и грађане који се окупљају око њих, скинуо је са униформе плочицу на коме пиšше његово презиме и ставио је у џžеп.

Ово није први инцидент у коме су актери Комунални полицајци. Крајем новембра учествовали су у инциденту у новобеоградском Блоку 44, када су повређена двојица комуналаца, као и улични продавац А.Ј. (26), док су припадници ове служžбе покушšавали да их легитимишšу.

Све чешће се последњих месеци дешšавају инциденти између Комуналних полицајаца и уличних продаваца, који због зараде од неколико стотина динара од продаје на улици улазе у сукоб са њима.

 

[quote]

Легитимисали новинаре

Након инцидента, репортери Вести покушšали су и да од Комуналних полицајаца који су учестовали у сукобу сазнају шšта га је изазвало. Међутим, они су рекли да не могу да коментаришу нишšта без одобрења старешšина и новинарима тражžили личне карте, како би уписали њихове податке.

[/quote]

 

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

исусово распеће београд

Београд: Из протеста поставио Христово распеће на бандеру са кинеским биометријским камерама

5 (10) Kонструкција распећа Исуса Христа била је постављена на углу улица Ивана Рибара и …

Београђани у неверици: Исус Христ разапет на бандери!

5 (2) На углу улица Јурија Гагарина и Доктора Ивана Рибара, на скретању трамваја и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *