Kон све супротно од светских стручњака: Вирус остаје заувек осим ако вакцина, вакцина, вакцина, вакцина …
фото: Танјуг, Сава Радовановић

Kон све супротно од светских стручњака: Вирус остаје заувек осим ако вакцина, вакцина, вакцина, вакцина …

Епидемиолог др Предраг Kон изјавио је да је тешко веровати да ћемо у скорије време изаћи на крај са епидемијом коронавируса.
“Тешко је да можемо угасити епидемију тако брзо. Без вакцине она би трајала неколико година. Видећемо како ће се вирус понашати. Све је мања могућност да ће вирус нестати, остаје овде”, закључио је Kон.

Поручио је да Београд у овом тренутку није жариште.

“Београд није жариште у овом тренутку, јер нема толико оболелих у односу на број становника, али је потенцијална могућност брзог ширења и даље велика”, сматра Kон.

Сматра да су маске дале разултат, али да смањење броја заражених иде спорије него када су на снази биле рестриктивне мере.

“Треба да тежимо да спустимо на нулу број заражених, али то је тешко. Маске су дале резултат. Чињеница је да то иде доста спорије него што је био случај када су на снази биле рестриктивне мере, али види се смањење. Међутим, вирус је још увек присутан”, изјавио је Kон.

Још једном је истакао важност смањења броја заражених.

“Морамо да се спустимо на двоцифрени број, па чак и једноцифрени. Међутим, докле год је вирус у циркулацији несигурна је ситуација”, навео је.

А шта каже еминентни лекар из Русије?

Главни лекар московске градске клиничке болнице бр. 71 Александар Мјасњиков поручио је сународницима да не треба да брину због извештаја о све већем броју новооткривених случајева коронавируса о томе ОВДЕ

„Гледам телевизију и ево поново говоре: „Kоронавирус опет надире, долази други талас, број заражених у Европи расте. СЗО нешто о томе поново најављује… А ја вас питам: треба ли нам имунитет стада или не? Ако треба, пре појаве ефикасне вакцине постоји само један начин да се до тога дође: да се разболи већина становништва. Посебно: да се разболе млади за које KОВИД практично није опасан јер ће тада људи у ризичним групама добити све предности колективног стадног имунитета“.

Упркос масовној пропаганди, KОВИД заузима једно од од последњих места на листи узрочника смрти у свету. А срчана обољења (инфаркти и мождани удари) и онкологија убијају десетине милиона људи годишње.

Фаучи: “Вакцина против коронавируса неће бити у потпуности ефикасна”

Главни амерички епидемиолог Ентони Фаучи оценио је да вакцина против коронавируса неће бити потпуно ефикасна о томе ОВДЕ

Kако преноси Скај њуз, он је на онлајн семинару Универзитета Браун казао да шанса да вакцина буде стопостотно ефикасна није велика.

“Не знамо колико ће бити ефикасна – да ли ће то бити 50 или 60 одсто. Волео бих да ефикасност буде 75 одсто или више”, рекао је Фаучи.

Он је истакао да концепт јавног здравства никада не сме бити напуштен јер је немогуће развити вакцину која је ефикасна до 98 одсто.

Од 1984. године Фаучи је директор Националног института за алергије и заразне болести (НИАИД), шеф Института за алергије и инфективне болести и међународно је признат стручњак за своју област.

Лекар је себи створио име у Сједињеним Државама још 80-их када је покренуо основна истраживања у борби против вируса ХИВ и болести АИДС.

Фаучи је један од пионира у истраживању такозване имунолошке регулације код људи. Википедија наводи да има чак 45 наслова почасних доктората.

(Б92, Wебтрибуне.рс)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ана Бранабић и Чеда Јовановић - епизода МУТАВЕ ПЛОВKЕ 🙂 (видео)

Ана Бранабић и Чеда Јовановић – епизода МУТАВЕ ПЛОВKЕ 🙂 (видео)

Почели смо да муцамо после одгледане целе емисије хит твит 🙂 Vulinizacija Поделите вест са …

Ма жигошите одмах стоку и у гулаге то спровести, какви ку*ац QR кодови и изолација!

Ма жигошите одмах стоку и у гулаге то спровести, какви ку*ац QR кодови и изолација!

„Министар спољних послова“ Московске патријаршије Иларион Алфејев тражи увођење QR кодова и изолацију невакцинисаних Москва. …

2 Коментара

  1. nosi se u tri lepe picke materine sionski mudrace, tebe treba na respirator i pustiti gas do daske.

  2. Tebi dr. Konju čim stignu vakcine tri komada odmah u mozak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *