fbpx

КОНТРОЛА ЛЕТЕЊА: Вучић и Блиц лажу, нисмо тражили од Вучића 13. плату, плату нам он не даје!

0
(0)

БЕОГРАД – Контрола летења Србије и Црне Горе (СМАТСА) демантовала је данас написе објављене на појединим интернет порталима да је од представника Владе Србије тражила сагласност за исплату тринаесте плате.

„То је још једна од неистина која се у последње време пласира у јавност о нашој компанији”, наводи се у саопштењу СМАТСА, достављеном Танјугу.

СМАТСА подсећа да од оснивања послује позитивно, да није јавно предузеће, нити агенција Владе, као и да није буџетски корисник.

„По разним основама СМАТСА у буџет Републике Србије сваке године уплаћује око 20 милиона евра”, наводи се у саопштењу и додаје да се финансира наплатом услуга прелета путничких авиона од страних и домаћих авиокомпанија.

Како се додаје, „о евентуалној исплати тринаесте плате, као и о свим осталим питањима од значаја за пословање СМАТСА, одлуке доносе органи управљања именовани од стране оснивача – Владе Републике Србије и Владе Црне Горе, у складу са домаћим прописима и међународним принципима пословања, усвојеним у форми закона од стране скупштина обе државе”.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

2 Коментара

  1. не дирај КОНТРОЛУ попадаће нам авиони.

  2. ma nije on lazov a ni miskovic lopov ovaj prvi je lazovcina a drugi posteni gradjanin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *