Коштаће вас Велики брат к’о Светог Петра кајгана!

0
(0)

Глупа скоро као израз лица Хермана ван Ромпеја, могла би се испоставити одлука Европске уније да масно плаћа Турској а затим и бројним афричким земљама да прихвате избеглице које са своје „свете“ територије буде депортовала! Па што о томе нисте мислили раније, док су вам Американци уваљивали врућ кромпир у руке мамећи вас да другима бомбардујете децу, рођаке, пријатеље, куће, државе… И тако годинама.

Три милијарде евра, колико је Европа обећала Турцима уз укидање виза, и ко зна још колико милијарди евра које ће искеширати земљама на афричком континенту биле би сасвим довољне да овим јадним људима из Сирије, Авганистана и Ирака, ако ништа друго, сазидате нове куће, болнице и водоводе. И то у њиховим земљама, које сте из природних оаза претворили у рушевине. Биле би довољне и да покажете да имате зрнце цивилизацијске људскости – мрву кајања што им већ годинама непрекидно сејете бомбе по главама а све у циљу запошљавања америчке војне индустрије.

А то су они Американци који сада не прискачу у помоћ да преузму део избеглица и сместе их код себе па да растерете „другаре Европљане“, исти они чији су најбољи „пријатељи“ Турци које ћете „подмазати“ огромним парама и исти они крволоци који ће вас терати да истресате новчанике док вам пена на уста не крене. То су они исти који су вам највероватније и предложили глупу трампу са њима пријатељском Турском, која им чува тек „рођене“ групе терориста.

А питате ли се шта ако нешто крене наопако, ничији Европљани? Зар стварно верујете да ће неко, ко се годинама плашио за свој и животе најмилијих док сте га засипали бомбама даноноћно и ко је са нарамком у једној и ситном децом у другој руци кренуо, оставивши све иза себе, да пристане да га сабијате у некакве турске и афричке гулаге, где је и Бог рекао лаку ноћ. Зар стварно верујете да неће покушати опет и опет да дође до наводне демократије, људских права и слобода које сте им обећали пре него што сте их засули свим и свачим „осиромашеним“.

Бизмарк се окреће у гробу, а Наполеон чупа оно мало косе што је имао – како ли њиховим наследницима из дана у дан, са лакоћом и веома успешно полази за руком да доказују колики су имбецили и да их увек намагарче Амери? Па је л’ Европа баш толико матора „дама“ или треба следити траг новца?

Није ни чудо што су се Европљани, како ствари стоје, довели у чабар, а са собом и још пола планете верујући да ће њихова горети до зоре! А неће. Не, господо Европејци, ту сте се преварили. А све је јасније да ће вас свака америчка брљотина коштати к’о Светог Петра кајгана. И нека ће!

Б. Живанчевић – Вести

фото: Ројтерс

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Брегзит осветлио пут повратку суверенитета и мирним побунама малог човека широм ЕУ

4.5 (2) * Брегзит је неизбежни крај једног дугог процеса а никако резултат несрећних догађаја …

ЕУ спремна да од Johnson and Johnson купи 400 милиона доза вакцине

5 (1) ЕВРОПСКА комисија (ЕК) је објавила да је резервисала до 400 милиона доза потенцијалне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend