Пре подизања споменика Зорану Ђинђићу БИА и војне службе безбедности јавности на увид да ставе његов досије

0
(0)

Споменик Зорану Ђинђићу биће изграђен 2018. у близини Студентског трга, симболично поред места где је студирао и где је живео, за шта је сагласност дала и породица убијеног премијера.

Иако је то предлог Александра Вучића, одборници Демократске странке гасали су „за“ на седници градске скупштине на којој су, између осталог, споменике добили Конфучије и Џамбајев, а улице Толбухин и Жданов.

Све руке „за“ и ниједна против да се бившем премијеру на 15. годишњицу од смрти подигне споменик. Зоран Ђинђић тако је ујединио је власт и опозицију на кратко, таман на онолико колико је трајало и гласање. Нисте ви, него смо ми донели одлуку о подизању споменика Ђинђићу у јуну 2013, поручују демократе напредњацима:

„То оставља горак укус у устима свима онима који су мислили да Зоран треба да добије споменик због тога што је урадио за Србију, због система вредности за који се борио и за који је, на крају, дао свој живот. Овако испада да је прање биографија једини мотив ове власти“, казао је Балша Божовић, одборник ДС.

„Нисте били способни, па ћемо вашу одлуку ми спровести у дело, узвраћају напредњаци. Горан Весић, дугогодишњи пријатељ и сарадник Зорана Ђинђића, данас градски менаџер, иде и даље. Каже: Зоран би данас био срећан да зна куда иде Србија.

На питање да ли би био срећан да види да му Александар Вучић подиже споменик, Весић каже:„Нема већег признања за премијера Ђинђића, него да Влада Србије подигне споменик њему као некоме ко је убијен на прагу Владе, то је доказ да је друштво прихватило његово дело у целини“.

И док ће Зоран Ђинђић споменик добити у центру града, на Новом Београду ничу два: један кинеском филозофу Конфучију, други казахтанском песнику Џамбилу Џабајеву.

Џамбајев је највећи казахстански песник, живео је 99 година, најпознатија песма му је „Лењинградским херојима“. Све је то знао један одборник, Небојша Бакарец из Самосталног ДСС-а: „Руси то изговарају Жамбил Жабајев, а казахстанци Џамбил Џабајев“.

Споменик Џамбилу Џабајеву део је међудржавног договора, па ће и у Казахстану један наш песник добити своју бисту

Маја Николић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Убиство Ђинђића – Откуд трећи метак и ко га је испалио? (видео)

0 (0) Пре три године у Београду је објављена књига” Трећи метак,” коју су написали …

АДВОКАТ ТОМА ФИЛА: Не бих Ђинђићу дизао споменик он је издајник

0 (0) Један од најпознатијих адвоката на овим просторима Тома Фила, у недавном интервјуу без …

3 Коментара

  1. kakav spomenik, kome, za kakve doprinose Srpstvu zar mu porodica nije podigla spomenik,u ovom masovnom nacionalnom ludilu dizanje spomenika za neke virtualne zasluge je definitivno dokaz da Srpski kvazipoliticari ne znaju gde je levo.

  2. Kriminalci upravljaju ovim koncentracionim logorom, pa da se oduže prvom među jednakima.

    DNO DNA !!!

  3. I treba postaviti njemu spomenik,da ima narod gde da se skloni kada pisa.Mada bi javni wc manje kostao,ali ajd sad,daj sta das.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend