fbpx

Крагујевац: КРЕТЕНИ из ЕПС-а искључили струју ОСМОЧЛАНОЈ породици!

0
(0)

ЗБОГ дуга од 135.000 динара, невенчаним супружницима Стевану Милијановићу (37), и Кристини Којовић (36), из Крагујевца, који подижу шесторо малолетне деце, као подстанари, у понедељак је искључена – струја. Кристина и Стеван су без посла остали пре четири месеца, а сада станодавац, који им је уступио кућу без финансијске надокнаде, тражи да се породица исели до краја месеца.

Ова породица не може да оствари право на редовну социјалну помоћ, јер не могу да пријаве сталну адресу, а деца, од осам месеци до 12 година, због тога не примају ни дечји додатак. Најстаријој Милици је 12 година, а млађој Марији – 10. И две године млађа Марина је школарац. „Одрасла“ је и петогодишња Катарина, која већ брине о трогодишњем Огњену и осмомесечној Александри.

– Дуг за струју се увећао јер ми последњи послодавац није измирио више плата – каже Стеван Милијановић. – Пријавио сам га инспекцији рада, али дуг још не могу да наплатим. После апела у „Новостима“, надлежни у Скупштини града су нам изашли у сусрет. Супруга Кристина и двоје деце се успешно лече у Клиничком центру. Надлежни у Центру за социјални рад су нам обећали једнократну финансијску помоћ, али још ништа не стиже. Недаће се нагомилавају, а у зимској сезони не могу да нађем посао ни за дневницу.

Породицу, са бројним мукама, „не види“ ни ЕПС. Кажу да се корисник искључује са мреже тек после више опомена и после два-три месеца. Питали смо их да ли одлука може да се преиначи, бар до краја месеца, али смо наишли на – мук. Незванично додају да схватају проблем и да би га радо одмах решили, али да законска процедура може да потраје и до осам дана.

И званичници Крагујевца кажу да цео процес мора да се решава у законским оквирима, те да ће помоћи чим се створе елементарни услови за решавање тог проблема.

РАЧУН ЗА ПОМОЋ

РАЧУН за помоћ из иностранства отворен је у Војвођанској банци. DEUTDEF DEUTSHE BANK AG FRANKFURT AM MAIN, DE, GERMANY accoun with instaitaution/ 100 9365289 0000 VBUBRS22 Војвођанска банка AD Novi Sad RS. Beneficiary customer – name addres/ RS 35355000320069820130 Stevan Milijanović, Ustaničkas 244A, Beograd RS.

Динарски текући рачун у истој банци и на исто име је: 355000320068844310.

М. ЂОШОВИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Наташа Пришић – Прете ми ликвидацијом зато што сам открила највеће крађе у ЕПС-у! (видео)

4.8 (13) Гост Славија инфо била је Наташа Пришић из унутрашње контроле Електропривреде Србије. За …

ВУЧИЋ О БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ: Деца ће морати да науче да РАДЕ, макар два сата дневно, у ФАБРИЦИ или у ЊИВИ!

1.6 (7) Председник Србије је гостујући на ТВ Панчево, представио грађанима Србије план и програм …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *