„Kрагујевац се налази на корак од дужничког ропства“

0
(0)

Kрагујевац је на корак од дужничког ропства. Презадужену градску касу градске власти додатно оптерећују новим кредитима. И поред великог новчаног улагања квалитет јавних услуга се константно урушава, наводе у крагујевачком одбору Народне странке.

Сада град издваја око пола милиона евра као месечну рату за кредит. Тај износ је већи од трансферних средстава које град добија од републичких власти. Да подсетимо, приликом преузимања власти 2014. градоначелник Kрагујевца Радомир Николић (на слици испод) је обећао да ће смањити градски дуг. Обећање је остало мртво слово на папиру, док на питање медија о презадужењу града Радомир Николић има увек исти одговор, некако устаљен код свих напредњака – за све је крива претходна власт. Ни огромни републички новчани подстицаји нису помогли. Срце Шумадије све више стежу тешки ланци ропства, кажу у НС.

Народна странка у Kрагујевцу указује грађанима да нас погрешна економска и финансијска политика “неспособних градских власти” лишава нормалног фукционисања јавног сектора и продубљује дужничку кризу.

Уместо да стручни људи преузму управљање градом, наш Kрагујевац као индустријски, научни и културни центар регије служи за подсмех због чињенице да је градоначелник катастрофалан већник за финансије који је сву моћ централизовао у свом кабинету, истичу у Народној странци.

Гласшумадије.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пет земаља већ објавило да не може да враћа дугове, чека ли то и Турску и Пакистан?

5 (3) * Већ је јасно да је економска криза 2020. године најгора у последњих …

Из буџета за следећу годину највише новца (598 милијарди динара) одвојићемо за СЕРВИСИРАЊЕ ЈАВНОГ ДУГА!

5 (2) ИЗ касе Републике Србије, како показује Предлог буџета за наредну годину, гледано по …

2 Коментара

  1. „Sposoban“ k’o onaj stiropor slepac!

  2. A zar Srbija nije u sličnom položaju? Čemu onda ovaj naslov: BRŽA, JAČA, BOLJA…Srbija na 71. mestu po kvalitetu života na listi od 80 zemalja

    Izvor: GERILA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend