Краљево пуно хероина

0
(0)

Од последица узимања наркотика у последње три године у Краљеву умрло је више од 15 грађана (званично). Већина случајева до медија доспева захваљујући познанствима са лекарима, јер полиција у својим евиденцијама води само оне које увиђајна екипа затекне с иглом у руци.

Поражавајућа статистика за град од 150.000 становника каже да је хероинска пошаст узела бар троструко већи данак од званично забележеног. Поразније од црне статистике је чињеница да се, сем полиције којој је то основни посао, наркоманијом нико системски и не бави.

Скоро незапажено је прошло опширно саопштење полиције да је наркоман нађен мртав с иглом у руци на игралишту Шумарске школе, а онда се исти случај поновио и у Рибници.

Игор Г. (20), тек што је изашао из затвора, скончао је од прекомерне дозе наркотика. Младића из Рибнице Хитна помоћ није успела да допреми до лекара у болници. Умро је у саобраћајној гужви. У кому је пао због хероина.

Полиција: Ми нисмо свемоћни

– Када само у једној заплени имате шест килограма хероина у овако малом граду, онда схватите с чиме се суочавамо. О марихуани, екстазију, осталим опијатима и да не причамо. Засад добијамо битку, али ни ми нисмо свемоћни – прича један од оперативаца краљевачке криминалистичке полиције.

 – Неко ко није зависник не може да схвати размере пошасти која разара породицу. Ја сам га пријављивао, полиција га је приводила и опет ништа. После извесног времена поново се враћао и ту је крај, а ни у сну неће да ода добављача – прича Игоров отац.

 – Имамо шест потврђених случајева у којима се сумња да је дрога директни узрочник смрти. За два случаја наложена је обдукција, док су у осталима посредни докази били довољни – причају оперативци полиције која је прошле године разбила једну од највећих нарко-дилерских група у Србији

Географија

Положај Краљева на раскрсници према Чачку и Београду, Крушевцу и Крагујевцу, у односу на Нови Пазар који је постао центар за дитрибуцију дроге са Космета, узроковао да више него икада дрога остаје баш у Краљеву.

– Пре 20 година поименце сам знао свих десетак хероинских зависника у граду. Деценију касније било их је више, али се бар знало друштво у коме се крећу. Данас ситуација није алармантна – катастрофална је – каже лекар из Здравственог центра “Студеница”.

 Ни он, али ни његове колеге, не желе јавно да говоре о једном од највећих проблема града.

 – У самој школи срећом немамо децу која су пробала дрогу, али је школско двориште, све док нисмо поставили камере и добили школског полицајца, било стециште наркомана – каже директор школе “Свети Сава” Љубодраг Симић.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Предраг Кон: Је ли неко мислио да ћемо послати силу на народ?

5 (4) Неки мисле да је сила све. Једино што може да се ради јесте …

Нове мере на помолу: Сутра заседа Кризни штаб

0 (0) Чланови Кризног штаба разматраће сутра од 13 сати актуелну епидемиолошку ситуацију у светлу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend