fbpx

КРИК: Министар одбране Ђорђевић признао да је власник офшор фирме из Делавера

0
(0)

Реагујући на открића Мреже за истраживање криминала и корупције – КРИК министар одбране Зоран Ђорђевић није негирао наводе из текста, потврдио је да је био власник офшор фирме из Делавера, али није прокоментарисао посао вредан 88 хиљада евра који је ова компанија имала са „Телекомом“.

Ђорђевић је навео да је сву имовину уредно пријавио Агенцији за борбу против корупције. Потврдио је да је пре министарске функције имао различите послове, међу којима је и власништво над офшор фирмом „КБX Цонсултинг ЛЛЦ“ из Делавера.

„Што се тиче фирми које сам имао, тачно је да сам у складу са важећим законима био власник и директор ‘КБX Цонсултинг ЛЛЦ’ из Делевера“, навео је Ђорђевић.

У писаном одговору који је послао медијима, али не и КРИК-у који га недељама позива на интервју, навео је да не постоји никаква „мистерија и недоумица“ када је у питању његова биографија. Он, међутим, није прокоментарисао посао који је његова офшор компанија склопила са „Телекомом“.

Како је открио КРИК, Ђорђевић је 2008. године на адреси своје куће у Малом Мокром Лугу основао компанију „Телецрафт“. Као власници фирме уписане су две офшор компаније – „КБX Цонсултинг ЛЛЦ“ и компанија „Фоцус Гроуп ЛЛЦ“, иза које стоји Јасминка Комљеновић.

Мање од годину дана након оснивања, у јуну 2009. компанија „Телецрафт“ добила је јавну набавку код „Телекома“ у преговарачком поступку без јавног објављивања. На овом послу фирма је зарадила око 88 хиљада евра и то је, како открива КРИК, био једини посао ове компаније. Ђорђевић је крајем 2009. донео одлуку да се покрене гашење фирме „Телецрафт“ и она је угашена у марту 2010. године.

Према подацима са делаверског пословног регистра компанија је и даље активна. У јавно доступним подацима није могуће видети да ли је и када Ђорђевић иступио из компаније.

Он је у саопштењу навео да од 2012. године нема везе ни са једном фирмом.

„Од тренутка када сам постао државни секретар у министарству одбране, нисам био нити власник, нити запослен у било којој другој компанији“, истакао је министар.

Пише: Бојана Јовановић

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лавров: Одбрана традиционалне институције породице за Русију приоритет

4 (4) Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је учествовао у раду Сверуског омладинског образовног …

Инвестиције УАЕ: Ал Равафед у губитку, незавршени системи за наводњавање, цена закупа државног земљишта – тајна (видео)

5 (2) Пољопривредна компанија Ал Равафед Србија, у већинском власништву истоимене фирме из Уједињених Арапских …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *