fbpx

КРИМИНАЛ! Обнавља други по величини рибњак пастрмке у Европи али га неко из ЕПС-а рекетира за 100.000 евра

0
(0)

Неџад Драголовчанин, успешни грађевинар из Немачке 2015. године за милион евра од државе је купио новопазарску компанију „Војин Поповић“. Сада каже да би добро размислио да опет одлучи да инвестира у уништену компанију мукотрпно зарађени новац, јер пет месеци чека струју и не зна да ли ће је добити.

– Уместо да ми држава помогне да што пре и што лакше оживим потпуно запуштени рибњак калифорнијске пастрмке, у који сам до сада уложио огроман новац, ја се мучим с агрегатима. Реконституисали смо мрестилиште и половину базена и оживели производњу, већ имамо рибу која је стигла за продају, али даље без струје не можемо – жали се Драголовчанин.

Он прича да је купио пропалу фирму у стечају и све уредно платио. Није преузео дугове и нема никакве обавезе према држави или било коме. Све је одавно спремно и за прикључење струје и нема никаквих техничких сметњи. Међутим, из ЕПС снабдевања за прикључак траже око 100.000 евра. Наводно је то дуг претходног власника од пре десет година.

Све уништено и покрадено

Рибњак калифорнијске пастрмке на Пазаришту код Новог Пазара користи воду са извора Рашке која је идеална за производњу ове врсте рибе. Својевремено је, са капацитетом од 700 тона годишње, био други у Европи. Након увођења стечаја у компанију пре десет година све је уништено и покрадено, а базени су зарасли у коров.

– Шта ја имам с тим. Ишао сам у Краљево и Београд, упозоравао их и молио, али не вреди. Мислим да је ово једини случај у Србији да због струје не може да се реализује овако велика инвестиција, значајна за цео крај, па и за државу. Имамо још много планова и посла, све је сада под знаком питања и може да падне у воду. Исти проблем имам и у хладњачи „Војина Поповића“ у чије реновирање сам такође уложио знатна средства – прича Драголовчанин и боји се да ће му све што је до сада уложио пропасти.

Странци одлазе са субвенцијама

Драголовчанин каже да од државе ништа не тражи, само да му дају струју, коју ће уредно да плаћа и да га пусте да ради.
Сви страни инвеститори добијају субвенције, инфраструктуру, јефтину радну снагу, а ако им посао пропадне они оду одакле су дошли. Ми домаћи инвеститори остајемо овде до краја живота, ако неће да нам помогну, нека нам бар не одмажу – истиче овај успешни привредник.

У новопазарском Електрорасу кажу да је одавно све спремно за прикључење струје, али да још није потписан уговор ЕПС снабдевања и рибњака. Чим добију налог „одозго“ спремни су да Драголовчанину одмах укључе струју. Упркос захтевима неколико медија из Новог Пазара, ЕПС снабдевање још није пружило објашњење.

Д. Н. П. – Вести

фото: Санџакливе.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Наташа Пришић – Прете ми ликвидацијом зато што сам открила највеће крађе у ЕПС-у! (видео)

4.8 (13) Гост Славија инфо била је Наташа Пришић из унутрашње контроле Електропривреде Србије. За …

Вучићеви сатанисти ударили на светиње и у Вреоцима, волели би да сруше две цркве

5 (6) Вреоци место код Лазаревца, некада чувено по вредним и добрим домаћинима, културној и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *