fbpx

Криза разара САД – нико не запошљава

0
(0)

Америчке компаније смањују своје планове запошљавања а све је више и оних којима последице европске дужничке кризе нагризају продају.

Резултати истраживања Националног удружења за пословну економију у јуну, показали су да у наредних шест месеци нове раднике планира да запосли свега 23 одсто америчких компанија.

Истраживање тог удружења, које је било спроведено крајем марта и почетком априла, показало је да 39 одсто фирми у наредних пола године планира да запосли нове раднике.

Запошљавање у америчким компанијама је последњих неколико месеци драматично успорено јер су послодавци забринути успоравањем активности глобалне привреде због европске дужничке кризе. 

Неки економски показатељи указују да је до успоравања запошљавања делимично дошло због опреза, а не пада пословних активности. 

Тако је извештај америчког министарства рада од 6. јули показало да су компаније у јуну успориле темпо запошљавања, али и од својих запослених тражиле да раде дуже. 

Истраживање НАБЕ-а упозорава да би се такав опрез послодаваца при запошљавању могао наставити. 

Оно је показало и да је 47 одсто испитаних компанија због европских проблема забележило пад продаје. Међу фирмама које се баве производњом, за разлику од услужних, утицај европске дужничке кризе био је још већи. 

Готово четири од пет производних компанија известило је о паду прихода због европске кризе. Три месеца раније је само четвртина укупног броја испитаних америчких фирми известила о паду продаје.

 

BUSINESS.HR

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мајк Помпео: Кина нема правни основ за своје амбиције у Јужном кинеском мору, свет неће дозволити Пекингу да третира Јужно кинеско море као своје поморско царство

0 (0) Амерички државни секретар Мајк Помпео оспорио је данас право Кине на локације у …

У БРАНИЧЕВКОМ ОКРУГУ за 30 дана још 221 особа остала без посла

0 (0) Према последњим објављеним подацима Националне службе запошљавања, на подручју Браничевског округа у мају …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *