Кроз Србију су са колонама миграната пролазили и терористи-спавачи

0
(0)

ПРЕДСЕДНИК Интернационалне полицијске организације мр Илија Животић сматра да Исламска заједница у Србији треба да има активнију едукативну улогу и да је могуће борити се против тероризма управо образовањем.

– Иако се исламска религија најчешће повезује са тероризмом, не треба заборавити да спонзори исламистичког тероризма долазе са Запада, из хришћанског света. Десетине хиљада миграната прошло је кроз Србију, која их је збринула и евидентирала, али међу мигрантима је било терориста. На граничном прелазу Прешево евидентирано је да је извршилац терористичког напада у Ници прошао кроз нашу земљу – рекао је Животић, који је и председник одсека против тероризма „Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА”.

Он је на округлом столу „Злоупотреба религије” који је одржан у Центру за културу „Влада Дивљан”, у организацији Савета за сарадњу са црквама и верским заједницама градске општине Палилула нагласио да БИА добро обавља посао када је реч о активностима против тероризма.

– Иако нисмо на рути земаља које су интересантне за терористичко деловање, то не значи да кроз нашу територију у колонама миграната нису прошли и „спавачи”, који ни по чему нису сумњиви, али ће једног тренутка бити активирани у некој од земаља западне Европе као извршиоци терористичких аката – рекао је мр Ратомир Антоновић, предавач на Факултету за право, безбедности и менаџмент „Константин Велики” у Нишу, такође члан Центра ДБА.

Србија се у мигрантској кризи показала као добар домаћин, али код грађана постоји одређена врста страха од миграната, јер се терористички напади у свету најчешће повезују са припадницима исламске религије.

Антоновић је посебно упозорио да на подручју санџачке регије, Косова и Метохије, Босне и Херцеговине, у Албанији и на северу Македоније постоје регрутни терористички центри у којима се образују они који ће ићи на светска ратна жаришта у циљу спровођења безумне терористичке политике ширења страха, несигурности и нестабилности.

– Ниједна религија не може бити извор зла. Бог забрањује насиље сваке врсте. Тероризам је Кураном забрањен. Реч „џихад” значи „борба” а не „свети рат”. Неспојиво је са здравим разумом да неко постави експлозив позивајући се на ислам. Убиство невине особе равно је убиству читавог човечанства – рекао је нишки муфтија Елдин Ашћерић, генерални секретар Исламске заједнице Србије.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ухапшени мигранти из кампа у Боговађи који су злостављали девојку у кампу

5 (1) Мигранти који су јуче изазвали инцидент у Боговођи код Лајковца када су терали …

Исламска Република Србија! Мигранти у Боговођу натерали радницу да љуби простирку за молитве (видео)

5 (3) Несвакидашњи инцидент десио се 17. децембра у мигрантском кампу у Боговађи код Лајковца, …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Религија и идеологија са једне стране ограничавају човека, али га истовремено оснажују у правцу његовог деловања. Европа је одавно атеистична, а са уласком капитализма у последњу фазу остала је и без идеологије прихватљиве ширем друштву. Обзиром да је ислам истовремено идеологија и религија, ови мигранти су далеко јачи од домицилног становништва Европе и пролазе као нож кроз путер. Не би ме изненадило ”соломонско” решење у виду једне нове религије која би Европи омогућила ”мир” са мигрантима, а мигрантима друштвено прихватање у европско друштво. Терористи спавачи су ту да створе неиздрживу кулминацију проблема и широко прихватање ”спасоносног” решења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend