fbpx
Насловна / Србија / Кроз Србију су са колонама миграната пролазили и терористи-спавачи
Кроз Србију су са колонама миграната пролазили и терористи-спавачи 1

Кроз Србију су са колонама миграната пролазили и терористи-спавачи

ПРЕДСЕДНИК Интернационалне полицијске организације мр Илија Животић сматра да Исламска заједница у Србији треба да има активнију едукативну улогу и да је могуће борити се против тероризма управо образовањем.

– Иако се исламска религија најчешће повезује са тероризмом, не треба заборавити да спонзори исламистичког тероризма долазе са Запада, из хришћанског света. Десетине хиљада миграната прошло је кроз Србију, која их је збринула и евидентирала, али међу мигрантима је било терориста. На граничном прелазу Прешево евидентирано је да је извршилац терористичког напада у Ници прошао кроз нашу земљу – рекао је Животић, који је и председник одсека против тероризма „Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА”.

Он је на округлом столу „Злоупотреба религије” који је одржан у Центру за културу „Влада Дивљан”, у организацији Савета за сарадњу са црквама и верским заједницама градске општине Палилула нагласио да БИА добро обавља посао када је реч о активностима против тероризма.

– Иако нисмо на рути земаља које су интересантне за терористичко деловање, то не значи да кроз нашу територију у колонама миграната нису прошли и „спавачи”, који ни по чему нису сумњиви, али ће једног тренутка бити активирани у некој од земаља западне Европе као извршиоци терористичких аката – рекао је мр Ратомир Антоновић, предавач на Факултету за право, безбедности и менаџмент „Константин Велики” у Нишу, такође члан Центра ДБА.

Србија се у мигрантској кризи показала као добар домаћин, али код грађана постоји одређена врста страха од миграната, јер се терористички напади у свету најчешће повезују са припадницима исламске религије.

Антоновић је посебно упозорио да на подручју санџачке регије, Косова и Метохије, Босне и Херцеговине, у Албанији и на северу Македоније постоје регрутни терористички центри у којима се образују они који ће ићи на светска ратна жаришта у циљу спровођења безумне терористичке политике ширења страха, несигурности и нестабилности.

– Ниједна религија не може бити извор зла. Бог забрањује насиље сваке врсте. Тероризам је Кураном забрањен. Реч „џихад” значи „борба” а не „свети рат”. Неспојиво је са здравим разумом да неко постави експлозив позивајући се на ислам. Убиство невине особе равно је убиству читавог човечанства – рекао је нишки муфтија Елдин Ашћерић, генерални секретар Исламске заједнице Србије.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АУСТРИЈСКИ МИНИСТАР: Са Србијом договорено да буде центар за мигранте (видео) 11

АУСТРИЈСКИ МИНИСТАР: Са Србијом договорено да буде центар за мигранте (видео)

Дојучерашњи министар унутрашњих послова Аустрије Херберт Кицкл изјавио је да је са Србијом постигнут договор …

Мигранти на југу Србије нападају свештенике и организовано пљачкају куће! 12

Мигранти на југу Србије нападају свештенике и организовано пљачкају куће!

Свакога дана мигранти у групама по петоро-шесторо а некада и више њих, до десетак, улазе …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Религија и идеологија са једне стране ограничавају човека, али га истовремено оснажују у правцу његовог деловања. Европа је одавно атеистична, а са уласком капитализма у последњу фазу остала је и без идеологије прихватљиве ширем друштву. Обзиром да је ислам истовремено идеологија и религија, ови мигранти су далеко јачи од домицилног становништва Европе и пролазе као нож кроз путер. Не би ме изненадило ”соломонско” решење у виду једне нове религије која би Европи омогућила ”мир” са мигрантима, а мигрантима друштвено прихватање у европско друштво. Терористи спавачи су ту да створе неиздрживу кулминацију проблема и широко прихватање ”спасоносног” решења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *