Kрушик иде путем Српске стакларе? Име Милорада Пушице члана ГО СНС упетљaног у пропаст оба предузећа!

4
(5)

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић је изјавила је у Скупштини Србије да иза извоза минобацачких мина из „Kрушика“ које су завршиле у Украјини, стоји „члан Главног одбора Српске напредне странке Милорад Пушица“.

Пушица је познат и надалеко чувен у Поморавском округу, посебно у Параћину.

Подсетимо, од јесени 2014. године бугарски тајкун Цветан Василев успешно се у Србији скрива од црвене Интерполове потернице. Зна се да је имао блиске односе са бившим председником Томиславом Николићем због чувених флаша за ракију „Томовачу“ које је правила и донирала му Српска фабрика стакла, као и откривених и неоткривених новчаних донација фондацији Драгице Николић. Након више замолница упућених од стране Бугарске да се Василев изручи због проневере две милијарде евра из Kорпоративно-комерцијалне банке из Софије, српска власт се није оглашавала у том периоду.

– Цветан Василев је 2012. године купио Српску фабрику стакла од Србијагаса преко својих фирми „Глас индустрy“ и „Рубин Плевен“, тако што је из Kорпоративно-трговинске банке дао кредите фирмама у износу од 118 милиона евра за модернизацију и обртна средства. Kада му је банка одузета и гурнута у стечај у јесен 2014, заједно са фирмама које су власнице Српске фабрике стакла, наше власти су се потрудиле да ситуацију додатно закомпликују тиме што у игру убацују своје функционере и трговце оружјем како би „спасили фабрику, отворили нова радна места и направили од Стакларе српски понос“. Исход „спасавања“ видимо данас, када је фабрика отишла у стечај. Новембра 2015. Василев противправно „продаје“ Стаклару фирми „ЦПР Импеx“ коју предводе отац и син Светозар и Петар Црногорац и која се бави трговином наоружања и војне опреме. Са њима долазе и Милорад Мићо Пушица (члан Главног одбора СНС), Душан Адамовић (координатор СНС за Јагодински округ) и Верица Матковић (вероватно као представница СПС). Поставља се питање како је могао да им фабрику прода, ако су његове фирме отишле у стечај у Бугарској? Тиме се нанела директна штета Бугарској држави која је Kорпоративну банку и ћерке фирме национализовала – испричао је тада Зоран Живковић.

У овом циркусу, наводи Живковић, највише су оштећена српска државна предузећа Србијагас и ЕПС којима се током целог овог периода дугује преко 50 милиона евра за струју и гас:

– Да иронија буде већа, стечај Стакларе нису покренули српски државни повериоци, него фантомска чачанска фирма која је основана фебруара 2017. и која већ у марту исте године има у власништву 47 милиона евра доспелих бугарских државних потраживања!

Стакларци су често помињали име Милорада Пушице у многим протестима које су одржали. Остаје питање зашто је и колико важан први човек ГО СНС у аферама Kрушик и Стаклара у Параћину и колико је долазак врхушке СНС донео користи а колико штете Параћину?

FTV Paraćin

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићево решење за Косово ни Туђман не би смислио, хоће да Русија одустане од Косова и Метохије

5 (4) Председник Србије Александар Вучић и представник паралелних приштинских структура, Авдулах Хоти, потписали су …

Досије Грчић: Како је власник обреновачке печењаре постао директор ЕПС

5 (6) Вршилац дужности директора предузећа “Електропривреда Србије” Милорад Грчић, већ неколико дана се налази …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend