fbpx

Куманово: Мирно у насељу Диво

0
(0)

У кумановском насељу Диво, у коме је током викенда било оружаних сукоба македонских снага безбедности и терориста, живот се јутрос враћа у нормалу, иако у већем делу тог насеља још нема струје.

Насеље Диво, које је током протекла два дана било блокирано и из кога су бројне породице евакуисане, од јутрос је отворено и живот се у њему одвија сасвим нормално, у оном делу где није било оружаних сукоба.

Школе, међутим, данас неће радити.

На ободима насеља и даље се налази неколико полицијских пунктова, али у много мањој мери него што је то било јуче, јавио је Тањугов извештач са лица места.

Куманово су напустили припадници специјалних јединица, а граду су и даље присутни припадници полиције са панцирима и наоружани дугим цевима.

Веселиновић: Обезбедити сигурност Србима

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Јанко Веселиновић данас је, поводом терористичких напада у Куманову, изразио велику забринутост и солидарност са око 5.000 припадника српске мањине у том граду, очекујући од македонских државних органа да предузму све како би утицали да се обезбеди сигурност Србима.

Упућујући саучешће свим македонским грађанима због страдања у терористичким актима, Веселиновић је, у саопштењу парламента Србје, изразио солидарност и бол и због страдања припадника српске мањине у Македонији у тим сукобима.

– Очекујемо да ће на том подручју убрзо завладати мир, као и да ће припадници српске мањине имати све услове да остану и опстану на том простору уз очување свог националног идентитета – навео је Веселиновић.

У саопштењу се истиче да су припадници српског народа насељени у делу града у околини бивше српске школе „Вук Караџић“ и наводи да су многи од њих морали да напусте своје куће.

– Очекујемо да ће у консултацијама са нашом амбасадом у Македонији добити помоћ, ради њиховог адекватног збрињавања – рекао је Веселиновић, надајући се да ће на том подручју убрзо завладати мир, као и да ће припадници српске мањине имати све услове да остану и опстану на том простору, уз очување свог националног идентитета.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: Одврррррратни фашисти, одврррратна антимигрантска кампања… (видео)

4.9 (12) А да ти можда ти „одвратни фашисти“ не кваре комбинацију са Сорошем?   …

ВЕЋА АФЕРА ОД KРУШИKА: Везе између Вучића, СНС, миграната и шверца дроге!

4.6 (32) Нова афера уздрмала је владајући режим, а у центру се налазе бизнис масовне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *