fbpx

ЛАЗАНСКИ: ЕУ је идеја нациста, златна рајхсмарка је у ствари евро! (видео)

0
(0)

Пре годину и по дана војни аналитичар Мирослав Лазански у дневном листуПОЛИТИКА, објавио је текст у коме је изјавио да се Европска унија у ствари заснива на принципима који су давних тридесетих година прошлог века измислили нацисти… У следећем видео прилогу са јутјуб налога нашег читаоца Pavle Jurisic Sturm – чућете Мирослава Лазанског да је јасно поновио ту тврдњу да је ЕУ идеја нациста, златна-рајх марка у ствари евро…

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=n_vP2FhcLNk“]

„У Европској унији имате неке ствари које већ сад изазивају сумњу, а то је пре свега један да тако кажем беневолентан (благонаклон) став према појави нацизма. Ако ви имате у балтичким државама да вам данас марширају наследници фашистичких формација из Другог светског рата а да ЕУ каже – ма, то је ето израз демократије и то свак` може – то је доста забрињавајуће. Тамо су баш обучени у нацистичке униформе, са свастикама марширају, са бакљама по ноћи итд… Идеја Европске уније је идеја нациста! То је идеја Хитлера и идеја његових, Гебелса, то је идеја Европске економске заједнице!
Нацисти су имали 1937.године у Минхену конференцију која се звала – ЗАЈЕДНИЧКИ ЕВРОПСКИ ЕКОНОМСКИ ПРОСТОР, од Атлантика до Урала, предвиђена је једна заједничка монета,то је била немачка рајсх-златна марка а то је данас ЕВРО. Организација ДОТКОМ – то вам је данас мултинационални капитал, она је опљачкала сва природна богатства окупираних земаља.
Јел` Хитлер порушио све границе у Европи – јесте. Јел` се путовало од Париза до Варшаве без неких великих граничних формалности – јесте, сем неких провера – уђе Гестапо провери пасоше и идеш даље. То вам је Европска унија.“

***

„Неко ће рећи опет да карикирам. Али то вам је заиста, они су то изумели, то је њихово.
Гледајте Мусолинијевог министра финансија који је управо о томе говорио шта је заједнички европски економски простор, шта он треба да значи…“

***

Поменути текст из Политике, објављен 2012. године, у наставку…

Мирослав Лазански: Како се пере историја

Каква је веза између Хитлера и Хашког трибунала, између нацистичког новог поретка и данашње нове Европе? Љубитељи Хашког трибунала и еврофанатици рекли би да је то злобна и натегнуто тенденциозна теза. Слажем се, то је могуће само у машти антихашких лобиста, али два британска новинара, Сајмон Данстен и чувени Џерард Вилијамс, у својој књизи „Сиви вук” доказују да се Адолф Хитлер није убио 30. априла 1945. године у бункеру у Берлину већ да је побегао у Аргентину, где је лагодно и срећно живео све до 1962. године и чак изродио и потомство.

Признајем, када сам чуо за ту књигу слатко сам се насмејао, британске колеге нашле су прави начин да зараде добру лову, Хитлер је очито и данас хит тема, од старог мјузикла „Адолф Хитлер суперстар” до ове најновије књиге о фиреру.
Но, када сам је прочитао више се и нисам смејао. То је приказ савршене организације Трећег рајха, нацистичке државе у којој плате војника, официра, професора, учитеља, лекара, новинара нису касниле ниједан дан, чак ни у априлу 1945. године. Државе, у којој је производња тенкова, авиона и подморница била већа 1944. него 1941. То је приказ тајних нацистичких операција како наставити живот и после изгубљеног рата, фрапантни подаци и документи.

Аутори књиге „Сиви вук” тврде да је генерал Двајт Ајзенхауер 12. октобра 1945. изјавио за Асошијетед прес: „Постоје све претпоставке да је Хитлер мртав, али нема ни најмањег доказа за његову смрт”. Совјетски маршал Георгиј Жуков рекао је 6. августа 1945: „Нисмо пронашли леш који би могао бити Хитлеров”. Стаљин је 17. јула 1945. на Потсдамској конференцији инсистирао да је Хитлер побегао, „вероватно у Шпанију, или у Аргентину”. Чији су онда били угљенисани лешеви, које су совјетски војници пронашли поред бункера у Берлину? Аутори „Сивог вука” кажу да су то били лешеви двојника Хитлера и Еве Браун.

Када сам у мају 1991. у Москви за „Политику” интервјуисао шефа КГБ-а, совјетског генерала армије Владимира Крјучкова, а био је то једини интервју који је икада дао неки шеф КГБ-а, замолио сам га да ми његови службеници покажу остатке лобање Адолфа Хитлера. Говорило се да су остаци те лобање у власништву КГБ-а. Генерал се само насмејао мојој молби. После сам сазнао да је тај фрагмент Хитлерове лобање подвргнут анализама ДНК и да припада некој жени млађој од 40 година, и то не Еви Браун. Мистерија, или велика превара? Логично је онда и питање, ако су то све знали Американци и Британци зашто им је била потребна службена верзија о Хитлеровом самоубиству у бункеру? Да би се допустило новој Немачкој да никне из пепела старе, кажу писци ове књиге.

И управо ту присталице антихашког лобија код нас злобно и тенденциозно проналазе одређену логику, логику најновијих одлука из Хашког трибунала. Могуће је да се историја прекраја и пере на разне начине? Мало двојници, мало трибунали!

Но, пустимо лобање и Хитлера у Аргентини. Тамо је наводно умро од инфаркта 1962. године, вероватно у тренутку када је чуо да је маршал Тито постао лидер несврстаних. Не задирући у једно од општих места федералистичког дискурса, чини ми се да данашњи пројекат нове уједињене и интегрисане Европе, заправо, и није плод либералне мисли, већ тоталитарних идеологија, нацизма и фашизма, и њихових разних варијанти. Можете то схватити као обичну провокацију, памфлет који ће изазвати гнев фанатика европске идеје, али апостоли европске идеје били су Хитлер и Мусолини. Почнимо од нацистичког министра пропаганде Јозефа Гебелса.

„Технологија транспорта и телекомуникација смањује раздаљине између народа и то ће неминовно довести до европске интеграције”, говорио је Гебелс 1940. додавши: „ви сте постали чланови једног великог рајха који се спрема да реорганизује Европу, да поруши све границе у њој које још раздвајају европске народе и омогући им да живе лакше и заједно”.

Обраћајући се једном скупу нацистичке странке у Нирнбергу 1937. Хитлер је дословно рекао: „Нас више интересује Европа од било које државе, наш народ, наша култура, наша економија развиле су се и могу да наставе са развојем само у једном ширем европском контексту, и ми желимо европску породицу народа”.

Међутим, најартикулисанија нацистичка мисао поводом овог питања појавиће се 1938. на великој конференцији у Берлину на тему „Europaische Winrtschaftsgemeinschaft”, или дословно „Европска економска заједница”. Министар економије Трећег рајха Валтер Функ је подвукао тада „да је дошло време за економску интеграцију Европе, да је дошао и крај националним валутама и да ће рајхсмарка бити валута те интегрисане Европе”.

Мусолинијев министар финансија од 1922. до 1925. Алберто де Стефани написао је 1941: „Нације не могу бити чврста основа за пројекат нове интегрисане Европе и због своје разноликости и традиционалне непомирљивости. Европска унија неће бити подложна тим осцилацијама”.

Директор и главни уредник листа „Ћивилта фашиста”, Камило Пелици пише 1941: „Једна нова заједничка Европа, од Атлантика до Урала јесте наш циљ. То је мисија која нам предстоји, ми Италијани, Немци и сви европски народи морамо то ускоро и да остваримо. То ће бити једна нова Европа за нова епохална надахнућа”.

Признајем, прочитавши све то и ја сам надахнут…

Мирослав Лазански
објављено: 08.12.2012.

 

23. 01. 2015. за ФБР приредила Биљана Диковић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Каква бре црна демократија у Србији?! Где сте то видели у Србији и када? Марш бре у пм…

5 (4) ТРЕНД да нам европски парламентарци у писмима држе лекције и оптужују власт за …

ЦРВЕНИ аларм на Апенинима: 20.000 миграната спремно на ИНВАЗИЈУ италијанске обале

5 (1) Упркос затвореним лукама Италија упозорава на нови талас миграната спреман да запљусне њене …

8 Коментара

  1. I on se prodaje i laže u poslednje vreme.

  2. To će morati da se raspadne i to vrlo brzo , kao kula od karata…

  3. I treba tako…imaju SVE!
    Kratko rečeno–CEO SVET IMAJU!!!

  4. Imperija zapada propada , ali ce oni tek sad poceti da ujedaju a znaju oni to vrlo dobro da rade !!!

  5. ШТО ХИТЛЕР НИЈЕ УСПЕЛО РАТОМ.КОЛ ГЕНШЕР И МЕРКЕЛ СУ ЗАУЗЕЛИ ЕВРОПУ У БЕЛИМ РУКАВИЦАМА!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *