Лажов и преварант: Божовић слагао Србе у Хагу

0
(0)

Група Срба, држављана Србије којима су због притвора у Хашком трибуналу истекла лична документа огорчени су на понашање државног секретара МУП Србије Владимира Божовића и тврде да их је искористио искључиво зарад личне промоције.

Редакцији „Вести“, обратило се више породица оптуженика или осуђеника који се налазе у Хагу, огорчени чињеницом да ни после четири месеца нису успели да реше проблем са истеклим документима, мада им је државни секретар МУП Србије, још у марту обећао да ће ово питање бити брзо решено.

– Већина притвореника у Хагу је и прихватила да се види са Божовићем очекујући да то није маркетиншка посета, већ искрена жеља да им помогне и да иза њега стоји држава. Међутим, до данас немају чак ни информацију да ли да се уопште надају или је све било самохвалисање – каже огорчено један од саговорника „Вести“ и додаје да је реч о огромном проблему пошто без валидних личних докумената њихове породице не могу ништа да заврше када је реч о папирологији.

Да Божовићева посета Хагу није била приватна, већ да је реч о државној активности сведочи и саопштење МУП Србије од 6. марта, недуго пошто се он вратио из Холандије. У саопштењу МУП се наводи да је Божовић у Хашком трибуналу са српским држављанима „разговарао о проблемима с држављанством, личним документима и другим статусним питањима из надлежности МУП-а“.

„Владимир Божовић је обећао да ће сва питања бити веома пажљиво и брзо разматрана у складу са Уставом и законима Србије, као и с међународним нормама и стандардима о заштити људских права и слобода“, пише у том саопштењу у коме је наглашено и да су „српски притвореници изразили захвалност новој Влади Србије због интересовања за њихова права и положај“.

Међутим, Биро за медије МУП Србије је одбио да одговори на званичан захтев „Вести“ у коме је једино тражено да Божовић прецизира када би ти људи напокон добити лична документа.

Обмануо и дијаспору

Божовићева подвала око наводног сусрета са Шешељем, тада је наишла и на оштре осуде људи којима је Божовић, средином марта у Светосавском центру у Хановеру, „пренео поздраве Младића, Караџића и осталих хашких притвореника које је посетио“.
Публика га је због тога наградила аплаузом и упитала за Шешеља.
– Срео сам се и са Војиславом Шешељом. Наравно, рекао сам му да ћемо учинити све да он буде ослобођен, јер његово заточење представља велику срамоту и бруку за тај назови суд и за све оне који у њему раде – рекао је тада Божовић.

Мобилни скенер

Како „Вести“ незванично сазнају, основни проблем је у томе што амбасада Србије у Холандији нема „мобилни скенер“, односно уређај за очитавање отисака прстију, а истовремено, Трибунал одбија да Срби којима су истекла документа напуштају затвор.
– Једино је Љубомир Боровчанин успео да издејствује одлазак до амбасаде и тамо реши питање својих докумената. Овако, довољно је да се из Србије пошаље један мобилни уређај и да конзул и службеник амбасаде сав посао заврше у Шевенингену – каже извор „Вести“.

Незванично, на наше инсистирање да сазнамо разлог обијања, речено нам је да је „захтев одбијен зашто што МУП нема адекватног саговорника“ или у преводу, „он не жели да разговара на ту тему са вама“!

Да подсетимо, ово није први кикс Божовића када је реч о његовој посети Србима у Хашком трибуналу. „Вести“ су својевремено ексклузивно откриле и како је Божовић покушао да превари наше земљаке у Хановеру којима је тврдио да се у Хагу видео и са Војиславом Шешељем, за кога је познато да не жели да комуницира ни са једним српским званичником. Тада је супруга Шешеља, Јадранка за „Вести“ детаљно објаснила како је Божовић на превару покушао да се упозна са њим.

 

Вести

фото: ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Помоћ привреди: Вучић на почетку тврдио да „имамо паре“, сада пита – одакле

5 (8) Привредници, по свој прилици, неће моћи да рачунају на још један пакет помоћи …

Синдикат лекара: Вучић изнео низ неистина у интервјуу на РТС

4.9 (17) Својим наступом на јавном сервису РТС 2. јула председник Србије Александар Вучић је …

2 Коментара

  1. On je strani agent. To je srpski krvolok.

  2. ЈУ ОДКУД ТОООООООООООООООО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend