Леба вам се огадио бандитски шта сте направили од те службе, полиције и земље!
Братислав Гашић и Александар Вулин Фото: Весна Лалић/Нова.рс

Леба вам се огадио бандитски шта сте направили од те службе, полиције и земље!

4.9
(9)

Да ли директор БИА Братислав Гашић и министар полиције Александар Вулин имају паметнија посла од обиласка викендице Вељка Беливука у београдском насељу Ритопек, питање је које се само наметнуло два и по месеца од хапшења Беливукове групе, након што су синоћ били у обиласку како би „помогли“ тужиоцу и истражитељима да пронађу нове доказе. Тако је, убрзо по доласку Гашића и Вулина, пронађена и тајна просторија са арсеналом оружја, иако је поменута викендица протекла два месеца претресана небројано пута.

Вељко Беливук, вођа навијачке групе „Принципи“ ухапшен је заједно са још 21 особом 4. фебруара 2021. године у великој акцији МУП и БИА. На терет им се ставља извршење неких од најтежих кривичних дела, међу којима су отмице, убиства и изнуде. Полиција, у сарадњи са тужилаштвом, од тада прикупља доказе против Беливука и осталих осумњичених, како би Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу а Специјални суд их евентуално осудио.

Високи државни функционери у марту су свакодневно извештавали о привођењу на информативне разговоре најразличитијих државних функционера, изношећи притом и неке доказе на телевизији, као што је то био случај на „чувеној“ конференција за штампу, када је председник Србије Александар Вучић „махао“ фотографијама осакаћених тела младића, чији се нестанци доводе у везу са Беливуковим кланом.

Након „махања“ истрагом на телевизији, чини се да су државни функционери морали и да се лично ангажују у проналажењу доказа против Беливукове групе.

Наиме, полиција је јуче поново чешљала викендицу у Ритопеку, коју су истражитељи претресали још првих дана хапшења, а у којој су, како се сумња, вршена мучења и ликвидације. У трагању за новим доказима, према незваничним информацијама, учествовао је јуче специјални тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, што је уобичајено, али и лично министар полиције Александар Вулин и директор БИА Братислав Гашић, што је зачудило српску јавност.

Иначе, док високи функционери МУП-а недељама уназад воде опсежне истраге, министар Вулин, чини се, шета по Србији, обилази полицијске управе и посебне јединице у МУП-у, дели плакете и одликовања, а повремено и упути по неку оштру реч на рачун суседа, али и похвалу на рачун председника Србије Александра Вучића. Ипак, како му то, изгледа, није било довољно, сада је почео и да истражује.

Али, оно што је данас изненадило јавност јесте вест да је у Беливуковој кући у Ритопеку, два и по месеца након хапшења његове групе, пронађена тајна подземна просторија у продужетку гараже.

„Та просторија је одвојена покретним зидом који се помера на шинама. Иза зида се налази блиндирана врата кроз која се улази у скривену одају. У тој просторији пронађени су орман и сандук у којима је било бројно оружје снајпер са дурбином, аутоматске пушке, шкорпиони… За истражитеље најважније што је пронађено су извесни трагови који упућују да су
у скривеној подземној просторији вршене ликвидације. Ти пронађени трагови ће бити детаљно вештачени“, пренео је данас незваничне информације НИН.

Треба напоменути да Жандармерија, од тренутка хапшења Беливукове групе, чува приступ кући у Ритопеку, у шта су се недавно уверили и репортери нашег портала, али и то да истражитељи два и по месеца нису могли да пронађу тајну просторију, док нису дошли лично министар Вулин и директор Гашић.

Такође, имајући у виду да представници власти никада не испуштају зицер из руку, односно да се похвале неким резултатом на свим телевизијама са националном фреквенцијом, изненађујуће је да то нису учинили и овога пута.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Данас славимо Свету Тројицу

Данас славимо Свету Тројицу

0 (0) Српска православна црква и њени верници данас прослављају Духове или Свету Тројицу – …

ВУЧИЋ: Мигранти који остају у Србији имаће бесплатно образовање, уложено је 11 милиона евра!

ВУЧИЋ: Мигранти који остају у Србији имаће бесплатно образовање, уложено је 11 милиона евра!

5 (1) Чему образовање миграната ако су само у пролазу и ако миноран број њих …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend