Лекар вратио медаљу Вучићу: Ево вам је, па је доделите криминалцима
фото: Источне вести

Лекар вратио медаљу Вучићу: Ево вам је, па је доделите криминалцима

4.7
(502)

Медаљу Вам враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице – написао је у писму инфектолог из Зајечара Ненад Ристовић, вративши високо државно признање Златну медаљу које добио за борбу против коронавируса.

Његово писмо прнеосимо у целост:

Медаљу Вам враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па Поштовани председниче, зовем се Ненад Ристовић, лекар, инфектолог из Зајечара. Добитник високог државног признања Златне медаље за заслуге у борби против Kовида-19. Сигуран сам да сте признања додељивали по одређеним и високим критеријумима, па желим још пар речи да Вам кажем о себи.

Завршио сам Медицински факултет (9.07), специјализација из инфективних болести (одличан), ужа специјализација из гастроентерологије и хепатологије (одличан) и положио докторантски испит на докторским студијама из области имунологије (8.00), радим већ 23 године и начелник сам одељења које пружа услуге и збрињава грађане осам општина Тимочке крајине. Потичем из војничке породице, знам шта је ред и поштовање. Живот сам провео селећи се по Србији где је то потреба службе мога оца налагала.

Нису ми стране ни мобилизације 94. ни 99. године, ратови, као и одазивање на сваку војну вежбу резервног састава Војске Србије од 2015. године. Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало ОТАЏБИНА ЗОВЕ, тако је било и овај пут са Kовидом-19. Прво Ниш, па Зајечар затим Београд. Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њана смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби притив Kовида-19. Сахранио сам је, и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји НЕ МОГУ и НЕЋУ, него само борба за осмех на лицу сваког нашег пацијента.

Вест о додели признања ме је затекла на дан када сам након завршене смене осетио симптоме Kовида-19. Након два дана болест је захватила и остале чланове моје породице.

Додељена медаља изазвала је буру у нашем граду. Велики број људи се јављао са честиткама за мене и све здравствене раднике дајући нам подршку да истрајемо у овој борби против Kовида-19. Овакво високо државно признање није дошло у наш град више од 25 година, било за појединца, било за установу.

Сада Вам се обраћам као председнику Српске напредне странке. Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године, и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криманалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осуђен за злоупотребу службеног положаја а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и меру. Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије. А све због политиканства и из става да вулгарним и крајње бестидним нападима осрамоте моју породицу и мене и тако стекну политичке поене за предстојеће локалне изборе, који би се требало одржати у априлу 2021. године. Страх је велики, сматрају да су вашим признањем они изгубили све, и да сте ми Ви дали предност која је недостижна.

Обраћам Вам се као отац, супруг и човек чију намеру немојте лично схватити, већ како борбу за моју и вашу породицу. Јер такви или њима слични који немају ништа од морала као ни од породице, не знају за животне вредности.

Зато Вам медаљу враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Нећу Вам више одузимати време јер се морамо вратити нашој заједничкој борби и одсудној одбрани здравља нашег народа и отаџбине од Kовида-19, али будите уверени да ћу се борити против криминалаца у вашим редовима, а верујем да ћете као отац, супруг, човек и правник бити на страни истине и правде.

Желим Вам сву породичну срећу и здравље. Ваш Ненад Ристовић, лекар овдашњи са породицом.

ЖИВЕЛА ПОРОДИЦА! ЖИВЕЛА СРБИЈА! А била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МИСТЕРИЈА Код Зајечара пронађена два мртва ловца!

МИСТЕРИЈА Код Зајечара пронађена два мртва ловца!

0 (0) Између зајечарских села Вратарница и Заграђе, у шуми, данас су преминула двојица ловаца, …

Излазност у Зајецару до 17 часова: БМ38 - 48%, БМ31 - 45%, БМ17 - 44%, БМ10 -43%

Излазност у Зајецару до 17 часова: БМ38 – 48%, БМ31 – 45%, БМ17 – 44%, БМ10 -43%

0 (0) Уочена повећана излазност. @DJBZajecar Да ли је овај текст користан? Кликните на звезду …

3 Коментара

  1. Tu se nema šta dodati a ni oduzeti !
    Gluv neće čuti , slep neće pročitati a neki će da se prave pametni !

  2. Moj duboki naklon, doktore Ristoviću!

  3. Bravo doktore otvori oci Vucicu neka pocisti ove njegove bahate funkcionere,vlast i moc ih je opla.Isti slucaj je u Krupnju predsednik Isailovic i njegovi bliski saradnici vise ne znaju sta rade,ovo je tragedija kako se ljudi ponasaju kad dobiju vlast

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend