Леонид Решетњиков о кампањи против ДСС и Двери: Не верујте лажима шиптарских НАТО јајара које се објаљују у неким руским медијима

Леонид Решетњиков о кампањи против ДСС и Двери: Не верујте лажима шиптарских НАТО јајара које се објаљују у неким руским медијима

0
(0)

Парламентарни избори који треба да се одрже у Србији 24. априла већ су озбиљно усијали ситуацију у тој земљи, познатој, између осталог, по емоционалности и темпераментности становника.

Различите политичке партије и покрети који учествују у предизборној кампањи блате једни друге, поново пуштају у оптицај старе гласине, које су бирачи већ заборавили, практично ни из чега стварају нове сплетке. У целој ситуацији нема ничег новог, необично је то што се у предизборној кампањи као никад пре интензивно користи „руски фактор“.

Још скандалозније су предизборне технологије у које су били увучени поједини руски медији, конкретно (недељни) лист „Аргументи и Факти“ и интернет-портал Федерална информативна агенција (RIAFAN).

Мала псеудопатриотска партија из Војводине (чији назив нећемо наводити, да је не бисмо додатно рекламирали) за блаћење других партија патриотске оријентације осмислила је следећу шему: у руске медије се пласирају интервјуи некаквих „политичких аналитичара“, који садрже непроверене, а понекад и потпуно лажне информације о фаворитима изборне трке у Србији – Српској радикалној странци (СРС), партији Двери и Демократској странци Србије (ДСС); затим се тај интервју штампа на српском језику и представља као званичан став руског руководства.

Treca-Srbija

У таквој ситуацији, како би се спречило увлачење руских медија и руског руководства у међународни скандал непријатног мириса, сматрамо својом дужношћу да, као прво, апелујемо на руска средства јавног информисања да не објављују информације о предизборној трци у Србији које долазе из непроверених избора, од самопроглашених „политиколога“ које нико не познаје.

У Русији постоји цео низ стручних и угледних специјалиста за Балкан, који не наступају у своје име, већ представљају озбиљне структуре – РИСИ, МГУ, МГИМО, Институт за славистику Руске академије наука. Ти људи одговарају за своје речи, не шире непроверене информације и не дају непромишљене оцене.

Управо њима руски новинари треба да се обраћају ради добијања стручног мишљења. Науци непознати „руски политиколози из Београда“ не делују самостално, већ су инструменти црног PR-а.

Као друго, желим да упутим сличан апел српским медијима и јавности – не верујте инсинуацијама разних превараната, које се чак објављују у руским медијима. Они ни на који начин не одржавају став руских медија, а утолико пре став руског руководства.

Став руководства Руске Федерације о парламентарним изборима у Србији састоји се у томе да избори треба да буду демократски и транспарентни. Ни влада РФ, ни МИП, ни администрација председника РФ не сматрају да имају право да се мешају у предизборну кампању у Србији, немају оне које протежирају и никога не промовишу.

На изборима ће победити онај кога подржи народ Србије.

Ми се надамо да ће та победа бити поштена и заслужена, а да несавесне манипулације и подметања компромитантних материјала преко руских медија неће утицати на ток предизборне кампање.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лажна опозиција оличена у ДСС и Милошу Јовановићу "ближа изласку на изборе у Србији него њиховом бојкоту"

Лажна опозиција оличена у ДСС и Милошу Јовановићу „ближа изласку на изборе у Србији него њиховом бојкоту“

3 (2) Члан Председништва Покрета Метла 2020 и лидер ДСС Милош Јовановић изјавио је да …

Ослобађајуће пресуде Бубалу и осталим оптуженима за злоупотребе приликом приватизације Луке Београд (видео)

Ослобађајуће пресуде Бубалу и осталим оптуженима за злоупотребе приликом приватизације Луке Београд (видео)

5 (1) Специјални суд у Београду донео је ослобађајућу пресуду бившем министру привреде и приватизације …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend