ЛУКАШЕНКО БЕСАН напао светске елите: Зарадили сте милијарде док се економија руши!

ЛУКАШЕНКО БЕСАН напао светске елите: Зарадили сте милијарде док се економија руши!

0
(0)

Белорусија, једна од земаља у Европи која није увела строге мере затварања услед коронавируса, је до сада успела да задржи смртност од вируса импресивно ниском.

„Коронавирус је читаву планету довео у стање психозе. Ја то називам психозом, јер неко то очигледно мора. А вероватно сте и сами приметили ко. То је исто као и увек: после свињског грипа, птичјег грипа, САРС-а … данас се суочавамо са другом пандемијом, другом пнеумонијом, само у новом облику. И сећате се ко је искористио ове ситуације у прошлости, ко је ставио милијарде у џепове “, рекао је Лукашенко, говорећи у суботу са званичницима у Могилевској области.

„Цео свет је данас стао. Глобална економија није само застала, већ је и срушена. Али водеће компаније, водећи милијардери и државе ставили су у џепове милијарде долара “, додао је председник, поменувши тренутну кризу.

„Зато сам увек постављао питање, уназад три месеца, као што се сећате: Коме је ово потребно? Да ли је ово догађај који је створио човјек – ова пандемија здравља? За сада немам одговор на то питање и надам се да га немате ни ви “, напоменуо је Лукашенко.

Белоруски председник се такође обратио својим критичарима, подсећајући како су се медији и интернет шалили због његовог „савета“ да лече коронавирус вотком, сауном, тракторима и радом на терену.

„Рекао сам то као шалу и постало је нека врста „Лукашенко бренда“, који се некада помињао „видите, он је луд, не зна како да поступа са људима“, иако су иза ових коментара стајале врло озбиљне идеје,” рекао је Лукашенко, препоручујући људима да се баве спортом и вежбањем на отвореном како би изградили свој имуни систем и припремили се за сваки могући “други талас” инфекција.

„Поново истичем: све што људи кажу да би ме критиковали је блеф: нико не зна шта ће се десити сутра“, закључио је председник.

Белорусија се суочила са гневом медијских и медицинских стручњака широм света након што је одбила да предузме обавезне мере затварања, јер су фабрике, фарме, школе, продавнице, ресторани и други садржаји у земљи остали отворени последњих неколико месеци, чак и кад су се суседи затворили.

Међутим, недавно објављени подаци показују да је, иако су стопе заразе по глави становника упоредиве са осталим европским државама и САД, стопа смртности међу најнижим на свету. Белорусија је заузела 45. место од 49 земаља, у којима има довољно доступних података, са 10.000 или више случајева.

Ове недеље је Институт за политичке студије, истраживачки центар са седиштем у Вашингтону, закључио да су само у САД милијардери додали 565 милијарди долара на своје богатство од средине марта, а укупно им је богатство порасло за 19 одсто од почетка пандемије. Подаци су објављени поред извештаја да је близу 39 милиона Американаца поднело накнаду за незапослене због кризе. Слични трендови су примијец́ени у земљама широм света, од Европе до Азије.

Логично

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАПРЕДНИ ФАШИСТИ пандемијом покривају пљачку и суноврат привреде

НАПРЕДНИ ФАШИСТИ пандемијом покривају пљачку и суноврат привреде

5 (3) Приходи грађана, осим оних запослених у државној администрацији, не прате трошкове живота, због …

Месна индустрија се суочава са проблемима због пада потрошње

Месна индустрија се суочава са проблемима због пада потрошње

5 (1) Док цене основних намирница попут житарица и биљних уља вртоглаво расту, пандемија је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend