Насловна / Свет / Европа / МАЂАРСКИ ЗАКОН „СТОП СОРОШУ“: Милијардерова мрежа плаћеника примењује „мафијашке методе“

МАЂАРСКИ ЗАКОН „СТОП СОРОШУ“: Милијардерова мрежа плаћеника примењује „мафијашке методе“

Мрежа америчког финансијера Џорџа Сороша примењује „мафијашке медоте“, рекао је државни секретар у мађарском министарству правде Пал Волнер.

„Можемо да видимо трагове тајности, експанзионистичког законодавства у Европској унији с циљем да се смање моћи земаља чланица“, рекао је Волнер, пренела је агенција МТИ.

Сорошеви плаћеници, наводи Волнер, често се осећају да су изнад закона и настоје да обликују мађарски правни систем који би се допао њиховом покровитељу.

Сорош, како је рекао Волнер, има савезнике и у Мађарској и у Европском парламенту и „његова мрежа редовно покушава да изврши притисак на правосуђе“.

Он, међутим, поручује да владин закон „Стоп Сорошу“ има за циљ да спречи такве радње.

Закон, наиме, обавезује организације које промовишу илегалну миграцију да региструју своје активности и да плате порезе на донације које су примљене из иностранства.

Према Волнеру, закон „Стоп Сорошу“ је у складу са међународним нормама и у исто време успоставља одговарајуће санкције према организацијама које не раде у складу са тим законом.

Танјуг

Актуелно

Мађарски суд пустио Ђорђа Вишекруну на слободу

Суд у Мађарској пустио је данас на слободу некадашњег функционера Српске напредне странке (СНС) Ђорђа …

Сорош из Давоса затражио да Америка сломи кинеске високотехнолошке компаније

ВЕШТАЧКА интелигенција и учење помоћу рачунара представљају озбиљну претњу када их контролишу ауторитарне државе, рекао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons