Маји се није свидео луксузни хотел у Женеви, па је тражила да је пребаце у још скупљи! На крају смо јој платили оба (фото)

5
(8)

Kада путује, председница Скупштине Маја Гојковић то чини са стилом. Воли да одседне у хотелу са пет звездица, и то је сасвим у реду, када би то плаћала сама од своје немале плате. Међутим, проблем је што воли луксуз, али воли и да га платимо ми, порески обвезници.

“Блиц” открива да смо председници Скупштине прошлог месеца платили чак два хотела у истом граду. Маја Гојковић боравила је прошлог месеца, од 17. до 19 новембра у Женеви, на састанку Припремног одбора Интерпарламентарне уније. Она је била и једина особа из српског парламента која је ишла на тај скуп. У њеној пратњи била је и једна особа из скупштинског (полицијског) обезбеђења.

Хотел Новотел у Женеви

Гојковић смо првобитно платили две ноћи у хотелу са четири звездице “Новотел” у Женеви, који се налази неколико минута хода од Женевског језера, и то нешто више од 1.000 швајцарских франака са свим таксама.

Соба у хотелу Новотел у Женеви

Међутим, њој се тај смештај из непознатог разлога није допао, па се пребацила у луксузни “Президент Вилсон”, хотел са пет звездица који се налази на самом Женевском језеру, једном од најлепших у Европи, где два ноћења коштају 1.700 швајцарских франака. “Из непознатог разлога”, јер Гојковић пет дана није одговорила на учестале позиве “Блица” да објасни шта је било спорно у првом хотелу.

Хотел Председник Вилсон у Женеви

Пошто је хотел ниже категорије био већ букиран, а касно је отказан, порески обвезници Србије су платили и једно ноћење у њему, иако оно није искоришћено. Тако је њен смештај уместо око 1.000 швајцарских франака за две ноћи у хотелу ниже категорије, нешто више од 2.000 “швајцараца”.

Ово је, између осталог писало у службеној ноти, у којој се наводи да је разлог промене хотела био “неадекватан смештај”.

Kако је смештај променила председница српског парламента, то је морала да учини и особа из обезбеђења, али у мање луксузној соби и за око 1.200 франака за две ноћи.

Соба у хотелу Председник Вилсон у Женеви

Иначе, трошкове ове замене хотелских соба платила је мисјија Србије при Уједињеним нацијама у Женеви, која је под ингеренцијом Министарства спољних послова Србије, а које је након тога тражило рефундацију трошкова од Скупштине Србије. Реч је о уобичајеној процедури.

Поводом ове “шетње” женевским хотелима “Блиц” је више пута безуспешно покушао да добије коментар од председнице Скупштине Маје Гојковић.

Иначе, председница Скупштине Србије Маја Гојковић иначе месечно зарађује укупно око 184.000 динара, од чега у српском парламенту прима 136.000 динара, док као председник УО Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност инкасира још 47.347 месечно.

Новинар.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како би било да ти план буде да имаш 100.000 запослених у српским уместо немачким компанијама?

5 (4) Београд — „Наш циљ је, рекао сам то Петеру Алтмајеру, да имамо 100.000 …

АЛАВ, ЛАСКАВ, ПОСЛУШАН: Ово је профил идеалног Вучићевог премијера!

5 (2) У ишчекивању имена новог српског премијера, саговорници кажу да ће, с обзиром на …

3 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Не улазећи у политичко опредељење и постојаност у њеним одлукама, Маја Гојковић је из врло угледедне и богате новосадске породице, тако да је имала где и када да се навикне на луксуз много пре уласка у политику.

  2. Zna da je zivi akrep, pa i kompleksi zbog toga…moze ona i u zlato da legne,bice samo rdja, nista vise

  3. nema lepse i pametnije od vredne pcelice maje; da nije sa tom kerecom sortom stajala bi negde u njivama i plasila vrane. sva sreca da je jalovica, jadna bi joj bila decica a zavrsice ko usedelica strikajuci i aljine krpeci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *