Малинари и извозници иду у Пољску да утврде цену малина

Малинари и извозници иду у Пољску да утврде цену малина

Београд – Цена малина није договорена на састанку коју су у Влади Србије одржали представници Асоцијације малинара Србије, извозници малина и министри пољопривреде и трговине Бранислав Недимовић и Расим Љајић. Уместо тога, договорено је да се отпутује у Пољску како би се утврдила конкретна цена малина.

Малинари су уочи састанка тражили да откупна цена малина буде 200 динара за килограм, уместо понуђених 120.

Извозници малина су, са друге стране, тврдили да је цена малина у Србији таква јер на њу утиче ниска цена малине у Пољској. Они су због тога предложили да се отпутује у Пољску и утврди конкретна цена овог воћа, а потом на њу дода бонус за квалитет српске малине.

Нови састанка малинара и извозника очекује се по повратку из Пољске, што из Асоцијације малинара очекују да се деси до краја следеће недеље.

Маја Ђурић / Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Дојче веле: Реституција у Пољској – спор око имовине Јевреја

Дојче веле: Реституција у Пољској – спор око имовине Јевреја

Потписивањем измена и допуна новог закона, пољски председник Анджеј Дуда жели да заустави активности „приватизационе мафије“. …

Како је парадајз из Албаније и Грчке, ипак јефтинији од српског?

Како је парадајз из Албаније и Грчке, ипак јефтинији од српског?

Неспорно је важно да ли је власт, актуелна и потенцијална, „за Европу“. Али је важно …

2 Коментара

  1. OTKUPNU CENU JE LAKO SAZNATI.PREKO INTERNETA TREBA POZVATI STRANCE KOJI CE DOCI HLADNJACAMA I NA LICU MESTA ISPLATITI DOGOVORENU CENU.TAKO SU I SLOVENCI NEKAD OTKUPLJIVALI.PREMOSTITE DOMACE OTIMACE.

  2. Када је реч о овогодишњој економској ситуацији у “малинаству”, било је очигледно још пре 2 месеца да ће ХЛАДЊАЧАРИ ( ИЗВОЗНИЦИ) тј. МАФИЈАШИ (“МАФИЈА” – по дефиницији је спрега власти, судства, криминогених структура, банкарства… “силе” ) МОНОПОЛСКИМ понашањем, с једне стране НИСКИМ ОТКУПНИМ ЦЕНАМА да УНИШТЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ, а с друге стране ПОНИЖАВАЈУЋЕ НИСКИМ САТНИЦАМА да УЦЕЊУЈУ и раднике у својим хладњачама !!!! КЛАСИЧАН, “ШКОЛСКИ ПРИМЕР” ДЕЛО-ВАЊА МАФИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ !!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *